Het vervolg

Bahia
Tue 18 Jul 2006 23:14
Zondag, 09 Julie 2006
Rustdag in Scheveningen. Lunch op de pier van met de bemanning Peter en Brian en met Jan en Riek, die de bemanning kwamen ophalen.
 
Maandag,10 Julie 2006
Nogmaals een "laatste" bezoek aan een waterssportwinkel om meer reserve onderdelen te kopen. Wilde dat op de vouwfiets doen, maar de banden waren te zacht: dus lopen. Later nog een pomp en verloopnippels gekocht, want fietsen gaat toch heel wat sneller dan lopen.
's Middags kwam de nieuwe bemanning aan boord, Herman K.
 
Dinsdag, 11 Julie 2006
Vertrek Scheveningen om 07.40, met stroom mee en wind op de neus: SW 4-5.  De passage van de scheepvaart route naar Rotterdam was rustig. Wel kwam er een schip naar buiten de een rondje draaide en toen weer naar binnen ging, dus buiten de normale aanlooproute. Er was meer scheepvaart op de aanloop naar de Wester Schelde, maar alle schepen gingen ruim voor- of achterlangs. De bewolking verdween helemaal en het werd een schitterende zeildag. Het doel was om Blankeberge aan te doen wat we om 20.00 aanliepen. We arriveerden bij laag water, en de ingang is niet diep. Wel geprobeerd, maar toen we net tussen de pieren kwamen, raakten we al de bodem, dus snel rechtsomkeer gemaakt. De volgende haven is Oostende, waar we pas  naar binnen konden nadat er een veerboot was uitgevaren (zij had de boegdeuren dicht) en om 22.00 in een overvolle haven afgemeerd. Herman heeft zijn kwaliteiten als scheepskok getest, en is geslaagd.
 
Woensdag, 12 Julie 2006
Weer een zonnige zomerdag. Na de lange zeildag van gisteren werd besloten er een rustig zeildagje van te maken. Om 10.35 vertrokken met bestemming Duinkerken: de eerste Franse haven. Een heerlijke zonnige zeiltocht, en om ca 17.00 afgemeerd in een nieuwe jachthaven. Er was een vrije shuttle naar "la plage" waar we "moules et frites"  hebben gegeten. 
 
Donderdag, 13 Julie 2006
Er moeten wat meer mijlen worden gemaakt dus vandaag naar Boulonge-sur-Mer. I.v.m het getij om 06.15 opgestaan, koffie gezet en om 06.40 waren de trossen los. Wind NW 2, dus het ijzeren zeil moest er weer bij. De wolken verdwenen en de zon kwam er weer door. Voorbij Calais konden we wat afvallen en zeil zetten. Cap Griz Nez dwars om ca. 11.00 en we konden verder afvallen en werd het een lekker zeildagje. De wind ruimde naar het Noorden en B-s-M was ruim bezeild. Om 13.15 afgemeerd aan een van de laatste vrije plaatsen aan een kopsteiger. Later in de dag kregen we nog 6 buren naast ons. De havens zijn veel voller dan zo'n 20 jaar geleden, toen ik in Rouen werkte. Maar toen zeilde ik mijn boot over in de maanden Mei en September, dus buiten de vakantie drukte.
 
En toen kwam het eerste grote probleem: een lek in de diesel pomp. Op weg naar Duinkerken had ik al wat dieselolie onder de motor gevonden, maar op weg naar Boulonge werd duidelijk dat er een lek was van zo'n liter per uur. In Boulonge gebeld naar de Nederlandse Perkins importeur die mij doorverwees naar de Franse concessionaire, die mij een naam, adres en nummer gaf van een Atelier in Boulonge. Het was vlak bij de jachthaven en er naar toe gelopen. Zij kwamen meteen kijken en constateerden een lekke pakking.
Maar..... Vrijdag was Quartorze Julliet - Zaterdag was het Atelier gesloten (lang weekend) en Zondag is Zondag, ook in Frankrijk.  Maandagmorgen moest hij eerst voor een reparatie naar een vissersboot, dus hij kon pas op Maandagmiddag beginnen.
 
Wordt vervolgd.