Webdiary 7/07

Bahia
Thu 5 Jul 2007 16:31
Cartagena - Torrevieja, Maandag 2 Juli 2007
Vandaag heb ik weer een kleine 50 mijl te varen en vroeg vertrokken. Het nadeel is dat dan de wind zwak is, en pas 's middags sterker wordt. Ook vandaag. Vanuit Cartagena is het koers oost om Cabo de Palos te ronden. Voor de kaap ligt een klein eilandje, Islas Hormigas, omgeven door een gebied waar je niet mag varen. Daarna gaat de koers naar het noorden, en kwam ook wat wind uit het oosten. Met halve wind was het lekker snel zeilen. Het plezier duurde niet te lang, want rond 14:00 uur zwakte de wind weer af.
Ik had gebeld naar de marina, maar die was vol. De Club Nautico had wel plaats, en om 16:00 afgemeerd. Het inchecken duurde wel heel erg lang. De receptioniste was een uiterst vriendelijk vrouw, maar niet de snelste.Eerst alle informatie op een formulier invullen, en toen ging ze alles in de computer invoeren, en had ze nog meer informatie nodig. Om 17:00 was ze klaar - 1 uur na aankomst.
De club nautico is een zeer mooie club en smaakvol ingericht met veel nautische attributen. De stad zelf is een moderne stad, met veel toerisme, maar de stranden naast de haven waren rots stranden.
 
Torrevieja - Alicante, Dinsdag 3 Juli 2007
De marina in Alicante is een erg drukke marina, en bijna altijd vol. Ik dacht handig te zijn en had gisteren al gebeld, maar kon geen plaats reserveren. Ik moest morgen (dus vandaag) om 11:00 bellen. Omdat andere havens weer een aantal uren varen verder zijn, was ik toch op tijd vertrokken. Om 11:00 gebeld, maar "ze" wist het nog niet. Ze zou na een uur tergbellen, wat ze natuurlijk niet deed. Dus om 12:45 weer gebeld, en ja, het zou wel kunnen. Ik moest maar afmeren bij de wachtsteiger, en me melden bij de receptie. OK. Ik was toen al dichtbij Alicante en zou om 14:00 al binnen lopen. Wel erg vroeg, Het was heerlijk zeilen, met een lekkere wind uit het zuiden. Toen heb ik maar een slag de zee op gemaakt, met halve wind, en na een uur een slag terug naar de kust, zodat ik rond 15:00 bij de haven monding was.
Voor de kust had ik een grote driemaster zien naderen, en in de haven lagen nog meer grote zeilschepen.
In de marina kon ik niet afmeren bij de wachtsteiger, want er lagen boten, en me gemeld met de marifoon. Na te zijn afgemeerd zei de marinero: als je nu meekomt, kan ik je een lift geven naar de receptie. Hij was dus met een auto. In Cartagena reed de marinero met een scooter, en toen had ik hem gezegd, dat er wel een marina zal zijn waar de marineros in een auto rijden: dat was dus in Alicante.
 
Alicante, Woensdag 4 Juli 2007
Een beetje uitgeslapen, lekker laat ontbeten: een luierdagje.  's Mogens nog en paar klusjes gedaan: er bleef water in de koelbox staan, en de afvoer moest even worden doorgeblazen, de web diary bijgewerkt, de route voor morgen in de GPS plotter gezet, etc.
De marina hier is opgezet voor bootbezitters die hun auto voor of vlakbij de boot willen parkeren. De hoofdsteigers zijn zo breed als een straat, met 2 rijbanen, en aan elke kant nog een parkeerstrook. Aan het eind van diverse steigers een kleinen rotonde, om de auto's te keren. Er lagen ook wel een aantal mega jachten, met de bijbehorende auto's: 'n Ferrari, 'n Maseratti en een knalgele Hummer.
De gebouwen rond de marina zijn vol cafés en restaurants met terrassen, die 's avonds vol zijn met eters en drinkers.  
Alicante is een grote drukke stad met mooie zandstranden en vol met toeristen. De markante gebouwen en kerken waren wat kaal: niet het mooie klassieke van Cartagena.
En er ligt hier toch een mooi zeilschip, genaamd de "Windrose" met een Nederlandse vlag. Klassiek gelijnd, met grote overhangen en een lange boegspriet. Totale lengte, incl. boegspriet zo'n 50 meter.  Gelakt houtwerk waarin je je kunt spiegelen, zo mooi.
Van 4 - 7 Juli is er hier de Tall Ships Ralley, net als je eens in de 5 jaar in Amsterdam hebt. Gisteren lagen er al een paar windjammers, en vandaag zijn er nog een aantal bij gekomen.