Webdiary 06/08

Bahia
Sun 29 Jun 2008 14:26
Corfu, Giekenland, Woensdag 25-06-08
Vandaag de marina en omgeving verkend. De marina is modern, met bars, restaurants, een kleine supermarkt en een aantal winkels. Even buiten de marina zijn ook restaurants en een grote super. Ik kan niets herkennen van de marina van 30 jaar geleden, toen ik hier voor het eerst was.
Ook heeft de marina een zwembad.....en na de hete wandeling hebben we op een ligstoel, in de schaduw, het heetste deel  van de dag  gerust. Het is ook wel erg warm, midden dertig. Zelfs de Grieken klagen er over. En die hebben thuis wel airco, en een boot niet.....
Toen nog wat inkopen gedaan, vooral veel flessen water. Je drinkt hier de hele tijd om het vochtgehalte op peil te houden. En de beloofde souvlaki gegeten...
 
 
Corfu, Giekenland, Donderdag 26-06-08
Het is nog 2 dagen voordat Herman terug vliegt, en we gaan nog een nachtje voor anker, in een baai met taveerne. Dat was het plan.... 
De baai waar we naar toe wilden werd ons door de buren afgeraden. De baai zou verzand zijn en niet veel diepgang meer hebben. Dus een kleine baai iets naar het noorden gekozen: Ay Stefanou.
Het was nog geen 10 mijl, maar de wind zat tegen, en we moesten kruizen. Om ca 14:30 waren we er al. Er lagen al een paar jachten voor anker, dus wij ook. Maar het anker hield niet, dus anker op en nog eens proberen. Weer ging het anker krabben. Toen op een andere plek, weer zonder succes. De bodem was begroeid met zeegras, en ik kreeg mijn anker er niet doorheen.
Na 7 pogingen hebben we het opgegeven. Het was het ondertussen 17:00, en we hadden nog tijd om naar Gouvia bay terug te keren, dus anker op. In 1 1/2 uur waren we weer terug, en omdat de wind uit een andere richting kwam, kon ik met de spiegel tegen de steiger liggen. Wel zo comfortabel met op en af stappen.
 
 
 
Corfu, Giekenland, Vrijdag 27-06-08
Gisteren hadden we de BB motor uit de winterslaap willen halen, om naar de wal te kunnen. Door de ankerproblemen was daar niets van gekomen. Dat was de klus voor vandaag, voordat we ons zouden terug trekken in het zwembad, voor de middagrust.
Bootje opgepompt, en verse benzine in de BB motor gedaan. En starten, en niets. Nog eens en nog eens, maar geen leven in te krijgen. Dan alles nog eens gecontroleerd: bougie goed, en met wat benzine direct in de carburateur start de motor even, maar niet via zijn eigen carburateur.
Ten einde raad naar de marina office gegaan, die de motor hebben meegenomen voor reparatie. Hopelijk kunnen zij er wel een oplossing voor.
Nou ja, in het zwembad zijn al snel alle dagelijkse beslommeringen vergeten. En het is te warm om je ergens druk om te maken.
 
 
 
Corfu, Giekenland, Zaterdag 28-06-08
Om 06:00 opgestaan, want Herman gaat terug naar Nederland. Een vlug ontbijt, en om 06:45 de wal op om een taxi te bellen. Maar aan het eind van de steiger stond een taxi te wachten, en hij kon meteen instappen. Bedankt voor de hulp Herman, en een goede reis toegewenst.
Ik ben nog een uurtje naar bed gegaan: het was nog koel.
De rest van de dag wat gerommeld en geklust. De was naar de wasserette gebracht, en een nieuwe ventilator voor de achterkajuit gekocht en gemonteerd, want de oude maakte het geluid van een straaljager. En met deze warmte is een ventilator wel een kleine luxe.