Webdiary 09/09

Bahia
Sat 15 Aug 2009 14:20
Griekenland, Preveza, Zaterdag 1-8-09
Ivo en Sheila vliegen naar Coru, daarna nemen ze een taxi naar de veerboot haven en steken dan over naar het vasteland, en daar zou ik ze ontmoeten.
I had een huurauto gereserveerd en die heb ik 's morgens opgehaald. Toen ik een sms van Sheila kreeg dat ze op Corfu waren gearriveerd ben ik gaan rijden.
Dat was wat vreemd na 3 maanden niet meer achter het stuur te hebben gezeten. De afstand naar Igoumenitsa is ca. 90 km, ruim anderhalf uur rijden.
Bij aankomst de auto op een parkeer plaats achter gelaten, en uitzoeken waar "hun" veerboot ging landen. Igoumenitsa is een grote veerboot haven, met o.a. boten naar  plaatsen in Italië, en natuurlijk naar de diverse andere Griekse eilanden, met veel kades voor veerboten. Maar ik vond de goede, en kon ze bij de boot ontmoeten.
Het was weer erg warm, dus eerst even wat gedronken, en toen weer teruggereden naar Prevesa.
Die middag hebben Ivo en Sheila nog wat boodschappen gedaan, en ik heb weer eens mijn vrienden, de Port Police, bezocht om het haven geld te betalen en uit te klaren, zodat we morgen kunnen uitvaren.
 
 
N. Meganisi, O. Abelike, Zondag 2-8-09
Na een warme en wat luidruchtige nacht, en een ontbijt in de kuip, om ca. 10:30 de landvasten los gegooid. In de baai van Prevesa stond wat wind, maar buiten op de open zee was er weinig van over. Op de motor naar het noorden van Levkas gevaren, en om 12:00 door de brug gegaan.
Een half uur later waren aan de zuidkant van het Levkas kanaal, en ook hier was er weinig wind, maar toch het zeil gezet. Langs het eiland Skorpios gevaren, het eiland van wijlen Onassis, en toen nog op het zeil naar Meganisi gevaren.
In de baai Abelike het anker laten vallen. Daarna afkoeling gezocht in het water. Het was weer een erg warme dag.
Na het zwemmen nog even naar de wal geroeid, om een ijskoud biertje te drinken bij een van de 2 taveernes. Sheila wilde niet mee, want ze had wat last van de warmte, en wilde even niets doen.
Natuurlijk ging ze 's avonds wel mee om aan de wal te eten.
's Avonds op de boot konden we nog genieten van de stilte in en ankerbaai, als tegenstelling tot de toch wel lawaaiige kade in Prevesa.
 
 
N. Ithaka, Vathi, Maandag 3-8-09
De stilte van de ankerbaai werd om 08:00 wreed verstoord door een drilhamer: men was de weg aan het repareren. Nou ja, je kun niet alles hebben.
Na een zonnig ontbijt om ca. 11:40 het anker gelicht. Zo 's morgens is er maar weinig wind, maar na het ronden van de oost punt van Meganisi stond er een westen windje van 10 knopen en konden we zeilen. Die pret duurde maar kort, en de motor moest weer bij.
Om 14:00 kwam de wind terug, west en oplopend tot een 20 knopen - en het was bezeild. En met 20 knopen heeft Bahia er wel zin in.
Toen we in de luwte van Ithaka kwamen werd de wind minder, en de laatste 5 mijl moesten we toch weer motoren.
Om 16:00 met kont naar kade afgemeerd aan de noord kade van Vathi.
Ivo wild nog even zwemmen. Op 10 minuten lopen is er een klein strandje waar Ivo kon zwemmen en waar Sheila en ik een koud glas bier konden drinken. Ivo natuurlijk ook.
Vlak bij de kade is een taveerne waar je de toiletten en de douche kunt gebruiken. Het heeft ook een terras vlak bij het water, waar we 's avonds hebben gegeten.
 
 
N. Kefalonia, Eufimia, Dinsdag 4-8-09
Vandaag liet de wind het helemaal weten en kwam niet boven de 5 knoop.
Om 11:00 vertrokken en rond het oosten van Ithaka gevaren. Nabij het kleine eilandje Pera Pigadi het anker laten zakken om afkoeling in het water te zoeken. Sheila houdt niet van zwemmen in diep water, maar met deze warmte kon ze de verleiding van een koele duik niet weerstaan.
Na de lekkere lunch, gemaakt door Sheila, om 14:30 het anker binnen gehaald.
Niks wind, dus op de motor langs de zuidkust van Ithaka naar het stadje Eufimia op het eiland Kefalonia, waar we om 16:30 met KNK zijn afgemeerd.
De maand Augustus is de drukste maand met vakantiegangers en zeilboten, en het is zaak op tijd in een haven aan te komen zodat er nog plaats aan de kade is.
Dan blijf er ook nog wat tijd over om door het stadje te lopen en om boodschappen te doen, en natuurlijk ook om een terrasje te pakken voor een koele versnapering.
Het blijft nog steeds erg warm, zelfs op het water.
 
 
N. Levkas, Sivota, Woensdag 5-8-09
De watertank begon al aardig leeg te raken want met deze warmte wordt er veel gedouched. Na het zwemmen is de douche op de spiegel ook heerlijk om het zoute water er af te spoelen. Gisteren hadden we tank willen vullen, maar toen was de waterdruk er af. Na het vullen om ca. 11:00 vertrokken.
Vroeg vertrekken heeft hier weinig zin: er is toch geen wind. Die komt meestal pas in de loop van de middag.
Vandaag stond er wel wat wind, maar die was op de neus. Op de motor door het kanaal tussen de eilanden Ithaka en Kefalonia gevaren. Op het open water tussen Kefalonie en Levkas stond een licht windje van 10 knopen, maar.....op de neus. Wel enige tijd gezeild, maar de laatste mijlen motorzeilend naar Sivota op het eiland Levkas gevaren. Weer een waardeloze zeildag, en weer erg warm.
De lunch van Sheila was weer erg lekker. Tot nu toe hebben we elke dag aan de kuiptafel kunnen lunchen.
 
N. Levkas, Sivota, Donderdag 6-8-09
Vandaag zijn we niet uitgevaren. Er moet eerst even geklust worden. De pomp van de vuilwatertank doet het niet meer, en dat is vervelend met toiletgebruik in baaien en havens.
Als compensatie hebben we 's morgens een ontbijt aan de wal gegeten. We liggen tegenover een kleine bar met terras dus van de boot stappen en de straat oversteken en gaan zitten. Het is een populaire stek om te ontbijten want het is bijna altijd vol.
De rest van de dag geluierd, gelezen en gezwommen. Even het water in is heerlijk om af te koelen.
 


__________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 4337 (20090815) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com