Webdiary04/20

Bahia
Sun 30 Aug 2020 11:55

Griekenland, Mourtos, zondag 30-08-2020


Vandaag een rustdag in Mourtos, want Hans wil graag de GP1 races zien op zijn tablet.

De laatste webdiary schreef ik op N. Othoni, het einddoel van deze reis.

De nacht van dinsdag naar woensdag was erg onrustig met veel wind. Volgens de uitbater van de taveerne was er slecht weer met regen in zuid Italie, en kregen we een staartje van de bui hier. 

Op woensdag 26/8 voor tienen vertrokken, want we hadden een tocht van ruim 30 mijl te gaan.

De wind was nauwelijks aanwezig, dus op het ronken van de nieuwe motor naar het noorden van Corfu gevaren. Toen kwam er wel wat wind, en hebben we heel optimistisch de genua uitgerold, maar zodra we aan de oostzijde van Corfu kwamen, viel de wind weer weg. 

Stukken zeilend afleggen zit er deze reis niet in. Het doel vandaag was Kalami baai, aan de noordelijke oostkust van Corfu eiland.

Er lagen niet veel boten, en er was ruimte genowg voor een goede ankerplek.Dat heb ik wel eens anders meegemaakt!

De bijboot weer te water gelaten om aan de wal ons 18:00 biertje te drinken en 's avonds naar de taveerne te gaan.

Vandaag was ook de eerste onderhoud aan de nieuwe motor: de olie in de keerkoppeling moest ververst worden na 25 draaiuren. De vuldop van de keerkoppeling zat echter muurvast. Met een grote bahco, een stuk pijp en met z,n tweeen duwen/trekken lukte het uiteindelijk toch de dop open te krijgen. 

Hans kon weer vanaf de boot zwemmen en was zo gecharmeerd van deze vriendelijke baai, dat we een tweede dag zijn gebleven.

Vrijdag 28/8 vertrokken om de 25 mijl naar Platarias te varen. Ook nu weer een poging gedaan om te zeilen, maar toen we genua uitrolden hield de wind weer op. 

De haven van Platarias was een verassing: er lagen maar een paar boten. De buiten kade was nagegoeg leeg, en aan de zuidkade lagen maar een paar boten: En er waren ook geen flotilla boten/vloten te zien.

Zo leeg heb ik Platarias niet eerder gezien. Dank aan Corona, ongetwijfeld....was het elk jaar maar zo: de drukte bedoel ik, niet het virus..

Een paar jaar geleden hebben we 2 dagen in Platarias gelegen om te schuilen voor slecht weer. We hebben toen onder een afdak op een terras gezeten, en de eigenaresse daarvan herkende ons nu ook weer, en werden hartelijk welkom geheten.

De volgende dag, zaterdag de 7 mijl naar Mourtos gevaren. Ook nu weer speelde de wind een spelletje: zodra we de genua uitrolden, viel de wind weg.

Hans was nog niet eerder in Mourtos geweest, dus hij moest nog uitzoeken hoe hij 's morgens kon zwemmen. Dat had hij snel uitgevogeld: op 10 minuten lopen was er een strandje.

Vandaag, zondag blijven we hier, en maandag gaan we weer verder.


Foto's: mijn camera heeft kuren. De laatste foto's op de geheugenkaart waren van N.Othoni. Hij kan niet meer lezen of schrijven op het geheugenkaartje. 

De eerste vier foto's zijn van Hans. De eerste is een "oude" met een zicht opp de "night-sky" van Corfu stad. Daarna een van Kalami baai, en 2 van Platarias. De laatste 2 heb ik genomen met de camera van de tablet.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image