Webdiary 10/21

Bahia
Sun 10 Oct 2021 12:55

Griekenland, Aktio, zondag 10-10-2021

Vanaf woensdag 15/9 heb ik aan de kade van Preveza gelegen, schuin tegenover Mythos taveerne. Veel gelezen, veel gepuzzeld en een paar kleine klusjes gedaan om de boot winterklaar te maken. Kortweg, heerlijk geluierd. Het weer bleef zomers, alhoewel de temperatuur wel flink is gezakt. ‘s Morgens kan het zelfs fris zijn. De wind zit in het oosten, en dan is de kade van Preveza lagerwal. Het anker houd goed.

De terassen zijn dan niet goed beschut, en Mythos taveerne heeft plastic schermen om de wind kant af te sluiten. 

Het einde van de zomer nadert. Op dinsdag 28/9 kregen we al een spatje regen. En beginnende op donderdag 7/10 is het een week lang regen en onweer. En dat is net de dag dat ik geboekt had om uit het water te gaan. Veel boten zagen de bui al hangen, en waren vertrokken.

Dat was wel gunstig voor mijn anker-op manoeuvre. Ik zou als eerste aan de beurt zijn en om 07:45 ben ik vertrokken.

Er stond een vrij stijve bries en hetr regende, maar het anker kwam zonder problemen omhoog. Wel zat het onder de modder, en toen ik even bezig was de modder er af te spoelen, lette ik even niet op de positie. Toen ik opkeek waren we al aardig richting kade verlijered. Heel snel terug nssr de kuip om snel weg te varen. Oef, even niet opletten, en ik had aan lager wal gelegen. 

Snel naar Aktio Marina gevaren. De kade was vrij en ik kon afmeren. Zo rond half negen kwamen ze om de boot uit het water te hijsen. Het duurde daarna wel een uur voordat de boot naar de ligplaats werd gereden. De oorzaak: Veel boten wilden het water uit voordat het slechte weer begon, en men had tot ‘s avond 20:00 door gewerkt. De laatste 2 boten waren op de hefwagens blijven staan, en moesten eerst geplaatst worden. Het regende en onweerde de hele dag en avond, en moest toch beginnen om de rest van de werkzaamheden te doen.

Op vrijdag was het een aantal uren droog, en kon ik aan het dekzeil beginnen. De twee voorste delen zaten er op, en het derde deel was aan geritst.

Zaterdag scheen de zon weer, en kon ik heerlijk verder werken.

Vandaag de motor en generator gespoeld met antivries.

Morgen nog wat schoonmaak werk en de tas inpakken, en dan is alles klaar om op dinsdag 12/10 te vertrekken.

ETA op Schiphol is 12:00. Roshdy de taxi chauffeur brengt me terug naar Zeewolde.

Dit is de laatste webdiary voor dit jaar.

Alle lezers bedankt voor de interesse, en tot volgend jaar. 

JPEG image