Webdiary 11/09

Bahia
Sun 13 Sep 2009 13:44
Platarias, Woensdag 19-8-09 / Dinsdag 8-9-09
 
Dat weekje liggen in Platarias is wel drie weken geworden. Wel lekker ontspannen.
Maar er blijft altijd wel wat te doen op een boot. Deze weken heb ik verder gewerkt aan het toilet probleem en ongebruikte dingen uit de boot gesloopt. Dat laatste was het oude koel systeem van de koelbox. Dat werkte met een compressor op de motor, en had in 2006 de geest gegeven. Dat had ik wel verwacht, en had een nieuwe koel unit aan boord. Het oud spul zat er nog steeds, en was geen prioriteit. Normaal zou dat een klusje voor de winter zijn, maar met een boot in het buitenland gaat dat niet. Nu had ik er mooi de tijd voor en alle oude slangen en alles in de vuilcontainer laten verdwijnen.
Het lekprobleem met de vuilwater tank hoop ik nu definitief te hebben opgelost. In Gouvia marina had ik 5 meter toiletslang gekocht, en daarmee de afzuig leiding ook vervangen.
En zo nog een half dozijn andere klusjes.
Dus alleen maar gewerkt? Mooi niet. Er was alle tijd voor een frappé (ijskoffie) in de morgen, en een biertje of ouzo op een terras in de namiddag.
En ik heb een  nieuw boekje met sudoku puzzels moeten kopen. Het is wel jammer dat Platarias te klein is om internationale kranten te verkopen. 's Morgens een telegraaf kopen kan hier niet.
Na twee weken in Platarias begon het weer wat te veranderen en kreeg ik bewolking en zelfs een paar onweersbuitjes met regen. Ik heb rustig gewacht tot het weer stabiliseerde, en ben toen pas vetrokken.
Daarbij kwam ook dat de vissersboot, waar ik langszij lag, ook weg wilde. Maar dat werd dagelijks uitgesteld. Maar op Dinsdag 8 Sept. had hij zijn motor weer draaiende, en liet die dan ook de hele nacht lopen. Weer niet zo rustig om bij te slapen, maar ja... morgen ga ik weg, terug naar Preveza.
 
 
Parga, Woensdag 9-9-09
 
Als tussenstop tussen Platarias en Preveza ga ik een nacht in de baai van Parga ankeren. Ik had gewacht op een weerbericht met een rustige nacht met weinig wind.
De afstand naar Parga is nog geen 20 mijl, dus er was geen noodzaak om vroeg te vertrekken. Om ca. 10:30 de verbinding met het vissers schip verbroken (de motor draaide nog steeds!) en de zee op. Natuurlijk zat de wind op de neus, in he SW, maar met 5-10 knopen is de wind te licht om op te zeilen. Rustig naar Parga gevaren en om ca. 15:00 het anker laten vallen.
De water taxi was er weer, en ik heb me om 18:00 naar het stadje Parga laten varen. Parga is gedeeltelijk gebouwd op de helling van een heuvel die in zee steekt. Op de heuvel staat de ruïne van een oud kasteel met een mooi uitzicht.
Tijdens vorige bezoeken ben ik altijd naar het kasteel op de top van de rots gelopen, maar deze keer heb ik eens een wandeling gemaakt door het "vlakke" gedeelte van het stadje. Ook dat deel is op het toerisme ingesteld, met het ene terras en restaurant na de andere. Ondanks het drukke toerisme, is Parga geen lelijk stadje. Het toerisme brengt geld in de la, en het ziet er vrij goed onderhouden uit.
De baai voor het stadje (niet de baai waar ik voor anker lig) heeft een klein strandje en is druk bezocht. Bij een van de terrassen langs het strand heb ik een lekkere souvlaki gegeten, en dat viel erg mee. Normaal verwacht ik niet veel van de kookkunst van restaurants aan het water.  Na de koffie heeft de watertaxi me weer bij de Bahia gebracht voor een rustige nacht achter het anker. Er liggen niet zo veel boten en die liggen ver uit elkaar. 
 
 
Preveza, Donderdag 10-9-09
Om 08:45 het anker opgehaald en vertrokken naar Preveza.
Op zee kwam er toch een lekker briesje opzetten, en om 09:30  het zeil gezet. De koers was SE, en met het een oostelijk windje was het net bezeild.
Maar dat duurde niet lang. Na een half uur viel de wind weer weg, en  moest het stalen zeil voor de voortstuwing zorgen.
Weer een half uur later kwam er weer wat wind uit het zuiden, maar ook dat was maar van korte duur. En zo bleef de wind variëren tussen zuid en oost, maar te licht om echt voortgang op te maken. Dus motorzeilend naar Preveza. Om 15:00 afgemeerd.
Het is te merken dat de grootste vakantie drukte voorbij is. Er lopen 's avonds minder dan de helft flaneerders op de kade vergeleken met vorige maand.
Hier blijf ik weer een paar dagen liggen totdat Herman naar Griekenland komt. En dan gaan we nog een paar weken varen totdat de boot midden Oktober in de winterstalling gaat.
 


__________ Information from ESET Smart Security, version of virus signature database 4406 (20090908) __________

The message was checked by ESET Smart Security.

http://www.eset.com