Webdiary 18/07

Bahia
Thu 27 Sep 2007 13:16
Sardinië, Porto Corallo, Dinsdag 18 - Donderdag 20 September 2007
Om 06:30 op Dinsdag werd ik al wakker door de harde wind, en de herrie die dat maakt. Vreemd genoeg ging de wind om 08:00 weer minderen. Normaal begint de wind na zonsopgang. Het was mooi weer, en ik ben op de fiets naar het nabijgelegen stadje Villaputzi gereden. Dat was zo'n 4 kilometer, niet zo ver, maar een vouwfiets is niet ideaal voor langere ritten. En er zijn natuurlijk geen fietspaden, dus fiets je samen met de auto's en vrachtwagens. Niet erg veilig, dus ik heb het niet weer gedaan. Villaputzi stelde ook niet zo veel voor.
Op Woensdag middag begon het opnieuw hard te waaien, met vlagen van Bf 7 (30 knopen). Donderdag was weer een mooie zonnige dag, met matige westen wind, en morgen ga ik weer een haven verder.
 
Sardinië, Porto Corallo - Villasimius, Vrijdag 21 September 2007
De afstand naar Villasimius is ongeveer 30 zeemijl, dus pas om 09:00 vertrokken. Bij vertrek was er een W wind Bf 3, dus mooi bezeild. Dat duurde natuurlijk niet lang, en om 11:00 was de wind 180 graden gedraaid, en kwam uit het oosten, om  's middags naar het SE te ruimen, maar nog steeds bezeild. De kust hier is meest rotsachtig, met hier en daar een stuk zandstrand en met weinig bebouwing.
Op de SE punt van Sardinië ligt een klein eiland, Isola Cavoli,en dat rondde ik vroeg in de middag. Ik had tussen het eiland Isola Cavoli en Sardinië kunnen gaan, maar de doorgang leek wat smal en ondiep, dus ben ik buitenom gevaren. Het was ook heerlijk zeilweer, dus waarom de kortste weg?
De marina ligt iets naar het NW van Isola Cavoli,in een mooie baai. Dit is weer duidelijk toeristen gebied.
Bij nadering van de marina een oproep gedaan met de marifoon, maar geen antwoord. Toch lag er een rubberboot van de marina te wachten toen ik binnen liep en me voor ging naar een ligplaats en hielp bij het afmeren. Hier is het marina personeel zeer behendig met hun rubber boot. Als het schip een beetje afdrijft gebruiken ze de boot om tegen het schip te duwen.
 
Sardinië, Villasimius, Zaterdag 22 September - Maandag 24 September  2007
De marina van Villasimius ziet er nog erg nieuw uit. Er is een mooi havengebouw met een bar/restaurant, een kleine supermarkt en verder wat nautische winkels. Maar het ligt niet bij een stad, alhoewel er een dorp met de naam Villasimius is, maar dat ligt een aantal kilometers weg. Er is zelfs geen camping, m.a.w. er is niet veel te doen.
Eigenlijk had ik op Maandag verder willen gaan, maar 's morgens regende het, en ik ben een mooi weer zeiler, dus ben nog een dag blijven liggen, alhoewel het 's middags weer droog werd en opklaarde.
 
Sardinië, Villasimius - Cagliari, Dinsdag 25 September  2007
Vandaag naar Cagliari, de hoofdstad van Sardinië. Het is ongeveer 20 mijl. Omdat er 's morgens weinig wind is toch om 08:10 vertrokken. De wind kwam toen uit het noorden, maar ruimde al snel naar het NW. Er was voor die dag een N - NW wind voorspeld, met maximaal 18 knopen, (Bf 4-5), dus de richting klopte wel. Maar met de windsterkte zat men er volkomen naast. De wind nam toe tot 15 - 20 knopen, met windvlagen van 25 knopen (Bf 5-6). En aan het eind van de ochtend ging de wind zelfs naar 30 knopen met vlagen van 35 knopen (Bf 7-8) en dat was wel weer erg veel om tegen in te gaan. Dus de genua zwaar gereefd, en tegen de toch wel ruige golven in gebokst. Dat was nog een ruige laatste zeildag. Gelukkig was de afstand maar 20 mijl, en om 12:50 was ik tussen de haven pieren, en was het leed weer geleden.
Het is wel een slechte tijd om eem marina in te gaan. Alle oproepen op de marifoon bleven onbeantwoord, en ook de telefoon werd niet opgenomen. Men zal wel aan de lunch zitten, dacht ik. Ik ben maar langzaam een stuk de haven ingevaren, met het idee om het over een half uur nog maar eens te proberen. Totdat er plotseling een rubber boot langskwam, die vroeg of ik ze op de radio had opgeroepen. Ja dus. OK, volg maar en om 13:50 lag ik afgemeerd in de marina. Zo, kon ik weer even tot rust komen. Zo'n harde wind is wel ruig zeilen, maar ook erg vermoeiend. Ik had natuurlijk beter op Maandagmiddag moeten vertrekken, maar die harde wind was niet voorspeld. En dat heb ik op de meteo berichten van de marina nog eens nagekeken.