Webdiary 13

Bahia
Wed 20 Sep 2006 16:30
Peniche, Maandag 18 Sepember
Ik kon niet vroeg weg, want het havenkantoortje opende pas om 09:30. Maar om 09:40 vertrok ik. Aanvankelijk weinig wind, N 1-2, en dus de motor bij, want de afstand naar Cascais, de bestemming, is zo'n 45 mijl. Vroeg in de middag begon de wind aan te wakkeren, en kon de motor uitt. Met volop zon een heerlijke zeildag. Ook vandaag werd de wind sterker aan het eind van de middag, en met een dikke 5 achterlijk, en later, na het passeren van Cabo Raso (het meest westelijke punt van het Iberische schiereiland) dwars, ging het lekker snel, en ik was al om 17:20 in Cascais.
Probleem was natuurlijk weer het afmeren in de marina. Cascais heeft een meldsteiger, en die lag (gelukkig) in de wind. Maar niemand te bekennen. Dus een flinke opschieter, snelheid er uit, op de steiger gesprongen en eerst een korte spring op de middenbolder gezet, en daarna  voor en achter vastgemaakt.
Cascais is een grote moderne marina, met vriendelijke Engelssprekende "senhoritas" achter de balie. Dus het gebruikelijke formulier ingevuld, en toen naar de ligplaats gevaren. De vriendelijke "senhoritas" hadden een havenmannetje gebeld, die op de steiger stond te wachten om een lijntje vast te maken. Ging dus weer prima.
 
Cascais, Dinsdag/Woensdag 19&20 September 2006
Cascais is een alleraardigst stadje, met veel pleintjes vol met terrasjes en restaurantjes. Maar er moet ook gewerkt worden. De boot moet klaar gemaakt worden om 10 dagen hier te blijven liggen. Dus zeilen afdekken, apparatuur naar binnen, extra landvasten uit, etc.
Ook uitgezocht hoe ik naar het vliegveld van Lissabon kom: er is een directe shuttlebus. Morgen, Donderdag, heb ik een middagvlucht naar Schiphol.
Dus de webdiary zal een dag of 10-12 niet worden bijgewerkt, maar begin October pakken we draad weer op.