Webiary 16

Bahia
Tue 24 Oct 2006 15:50
Vilamoura, Donderdag 12 Oktober 2006
Morgen, Vrijdag de 13de, vliegt Herman naar Nederland.
Ondertussen heb ik ook besloten waar ik deze winter de boot laat: in de Algarve, en in het water. Om op de boot te blijven wonen is op de wal niet zo handig. En wat communicatie betreft, ik spreek redelijk Portugees, maar geen Spaans. Van de vier havens, Lagos, Portimao, Abufeira en Vilamoura is de keus ook gemaakt. Albufeira valt sowieso af: te troosteloos en te ver weg van alles. Lagos was mischien mogelijk gweest (er was nog een plaats) maar is de duurste. Vilamoura is teveel van een vakantiedorp: alsof je midden in Volendam ligt. Dus wordt het Portimao: een strand vlakbij, een ruime keuze aan restaurants op loopafstand, en ook dichtbij een lokaal dorp. Met de fiets helemaal geen probleem. Er zijn ligplaatsen beschikbaar, (met zelfs 10% korting, incl. 5 dagen op de wal). Nadeel is de afstand tot het vliegveld: 50 minuten met een taxi. Vanuit Faro heeft Transavia directe vluchten op Amsterdam (en ook Rotterdam, zoals Herman later zag).
Vandaag zeilen we de boot terug naar Portimao, een afstand van zo'n 25 mijl. Met een NNW3 is het hoog aan de wind. En we hebben een laatste poging gedaan om een vis te verschalken, maar er was weer geen medewerking. Maar met een lekker zonnetje is het goed toevn op het water.
Na aankomst meteen een ligplaats voor 6 maanden gehuurd. Gebeurd is gebeurd.
En 's avonds heeft Herman zijn laatste steak in een van de strandrestaurants gegeen. Vanaf Zaterdag staat hij weer op dieet.
 
Portimao, Vrijdag 13 Oktober 2006
Herman heeft gepakt en is klaar voor vertrek. De taxi komt om 4 uur, dus is er nog tijd voor een koffie (..of zoiets) op een strand terras. Na vertrek van Herman heb ik de boot weer voor mijzelf. Ik ga een lijst maken van klusjes die nog moeten worden gedaan. Zolang het weer goed blijft, blijf ik hier nog een beetje aanrommelen. Mischien komen Ivo en Sheila nog eind Oktober, en gaan we nog een paar dagen zeilen.
 
Portimao, na Vrijdag de 13de 2006
Het weer is niet altijd mooi hier. T/m Zondag de 15de was het heerlijk weer, maar daarna hebben de fronten ook zuid Portugal weten te vinden. Een week lang is het bewolkt met veel regen. Af en toe komt de zon wel door, maar dat is dan van korte duur. De temperatuur is nog wel lekker: zo'n 22-25 graden. Maar wat meer zon zou wel zo prettig zijn.
Voorlopig sluit ik hiermee de webdiary. De BAHIA blijft de winter in Portimao. Ik heb genoeg gezeild voor dit jaar, en ga ook eens relaxed een boek lezen in de kuip: dat is er de hele reis nog niet van gekomen.
Alle lezers worden bedankt voor hun aandacht en commentaar. Volgend jaar gaan we weer verder: met zeilen en met de webdiary.