Webdiary 5/07

Bahia
Fri 29 Jun 2007 13:24
Caleta de Vélez - Motril, Maandag 25-06-2007
Ik had een zeer productieve ochtend. De marina had een mooie wasmachine en droger staan, en sinds het vertrek uit Portimao had ik alle was opgezameld. Dus om 08:30 had ik de wasmachine draaiend, en toen een bank en een supermarkt gezocht. Maar de supermarkt was nog dicht.  Tegenover de supermarkt was een café, dus eerst koffie gedronken tijdens het wachten.  Om 09:15 ging de deur open, maar eerst heb ik de was in de droger gedaan, en die duurde ook nog eens 45 minuten, voldoende tijd om te shoppen. Zelfs nog tijd om het zout van de boot te spoelen, en met een schone was om 10:50 vertrokken.
Er was een behoorlijke deining op zee, en maar weinig wind, dus flink liggen rollen. Op de navtex had ik ook gezien dat er aan het eind van de middag een wind Bf 5-6 werd verwacht, dus ik wilde op tijd binnen zijn: dat was om 16:20.
Vlak voor het afmeren stond de marinero op de steiger te gebaren dat ik de stootkussens lager moest hangen: hadden ze hier weer eens drijvende steigers. Meteen een rondje ingezet, en de kussens verhangen. Kom ik weer aanvaren, begint hij opnieuw te gebaren en te wijzen. Had ik een kussen verloren, en die dreef al tussen de andere bootjes, dus een ander ophangen.
Na het afmeren en inchecken de rubber boot te water gelaten, en op zoek gegaan naar het verloren "schaap", en ook gevonden.
Motril is een industrie haven met de jachtclub in een hoek. Het club gebouw zag er zeer leuk en verzorgd uit, met een groot overdekt terras aan de waterkant. De douches en toiletten waren ook zeer fraai. Bijv. de deurtjes van de douche cabines waren van glas met het club symbool er in.
Het dorp zelf lag een paar kilometer landinwaarts, en daar ben ik niet naar toe gegaan. De voorspelde harde wind kwam aan 't eind van de middag en bleef de hele avond waaien, en ik was blij  op tijd binnen te zijn.
 
Motril - Almerimar, Dinsdag 26-06-07
Weerberichten zijn altijd een noodzaak, dat was gisteren duidelijk. 's Morgens was de wind weer zwak, maar ik wilde een goed weerbericht, en de navtex had niets nieuws. Op het clubhuis gevraagd en het nieuwe weerbericht zou om 09:30 worden opgehangen. Niet dus, want er was een probleem met het internet. Om 09:40 vertrokken. De zee was nog steeds zeer knobbelig, en weer weinig wind. Dus rollend en draaiend, op de motor gevaren. Een saaie tocht.
Om 17:30 bij de receptie kade afgemeerd en ingechecked Almerimar is weer zo'n nieuwe en grote jachthaven omgeven met winkels, restaurants en flatgebouwen. Het had niet de allure (of de auto's) als in Puerto Banús, maar zag er zeer verzorgd uit.
 
Almerimar - Almería, Woensdag 27-06-2007
Vandaag een korte afstand te varen (het woord zeilen is niet mee van toepassing), ruim 20 mijl. Ik had geen haast, en pas om 10:40 vertrokken. Ook vandaag werd weer gekenmerkt door de afwezigheid van....... wind. En de zon blijft heet bakken, juist op het water. 's Morgens kan ik nog onder de buiskap "schuilen" maar dat lukt 's middags niet meer. En het beste van de zon is de schaduw, zeggen ouwe tropenmensen.
Om 15:15 al gearriveerd, en vlak bij de ingang stond een marinero me op te wachten, dus ik lag meteen goed. Ik had gebeld voor een reservering, maar dat deden ze niet: het was een members club, en na aankomst werd er een plaats gezocht. Geen probleem dus.
Ook deze club had zeer fraaie en moderne faciliteiten, zoals een restaurant, een zwembad, tennisvelden, kinderspeeltuin, etc.
Net als in Motril, ligt de marina in een hoekje van de industrie haven.Er komen hier ook veel veerboten aan, vanuit Noord Afrika, denk ik.
Naast de haven zijn kilometers strand, met een lange flaneer boulevard.
 
Almerá, Donderdag 28-06-2007
Sinds het vertrek uit Gibraltar, heb ik elke dag gezeild - sorry gevaren. Ik was weer toe aan een dagje rust. Almería heeft een groot Moors kasteel, La Alcazaba, en dat wilde ik bezoeken. 's Morgens nog even geklust: de meter van de watertank deed het niet meer. En toen ook meteen de tank maar opgevuld, want die was al half leeg. Die stomme meter heb ik nu al 10 keer geprobeerd te fiksen, maar ik moet een nieuwe installeren. Klusje voor de winter.
Toen eerst op de fiets de omgeving bekeken, en de boulevard langs het strand afgefietst. Ik heb nu eindelijk de "bimini" boven de kuip gespannen, zodat de buiskap omlaag kan, en er meer wind in de kuip is. Het geheel uitgeprobeerd door een Spaanse siësta te houden.
Nadat de hitte wat minder was, de stad ingelopen, maar het was moeilijk een taxi te vinden. Waarom een taxi als je een fiets hebt? Nou, in een verslag van een andere Nederlandse boot (Ciao Bella) waren de vouwfietsen gestolen die ze bij de ingang van de Alcazaba hadden achtergelaten met sloten rond een lantaarnpaal. Dus ik ging mijn fiets niet riskeren.