Web diary - 6

Bahia
Sun 6 Aug 2006 13:15
Brest, Zaterdag, 28 Juli 2006
Gisteren treinkaartjes gekocht voor Herman, die met de TGV-trein terug gaat naar Nederland. Vandaag is het zwarte Zaterdag, dus er was alleen plaats in de 1ste klas. Hij is om 11.45 vertrokken, en moest in Parijs overstappen van Montparnasse naar het Gare du Nord om de trein naar Brussel-Rotterdam te nemen. Toen ik hem 's middags belde was er toch nog een fout gemaakt met het ticket Parijs-Rotterdam, maar hij had geluk en er was nog plaats in de 2de klas.
 
Brest, Zondag, 29 Juli 2006
De familie Honig: KJ, Ingrid, Jasper en Maaike arriveerden laat in de middag op de jachthaven "Le Moulin Blanc". Na de bagage ingeladen te hebben, in een restaurant gegeten, en toen te kooi.
 
Brest, Maandag 30 Juli - Dinsdag 31 Juli 2006
Het weer is omgeslagen, en er komen een paar depressies over Bretagne. Met harde wind en regen wordt er niet uitgevaren. Op Maandag hebben de gasten het zee aquarium Oceanopolis bezocht, en op Dinsdag hebben we de auto gepakt om een stukje van Bretagne te zien.
 
Brest, Woensdag 1 Augustus, 2006
's Morgens nog zwaar bewolkt, maar na de lunch begonnen de wolken te breken, en kwam de zon door. Besloten om uit te varen, en zijn op de motor naar Camaret-sur-Mer gevaren, (wind op de neus - kan het anders?). Een leuk Bretons plaatsje, met de nodige toeristen, maar ook veel restaurants en terrasjes, en een strandje.
 
Camaret-sur-Mer, Donderdag 2 Augustus, 2006
's Middags kwam er een andere Nederlandse boot, Juno genaamd, naast ons liggen, met 3 kinderen aan boord, jongens in de leeftijd van 5 tot 8 jaar. Grote opwinding bij Jasper en Maaike die eindelijk speelkamaraatjes hadden en binnen het halve uur bij de buren naar de DVD zaten te kijken.
's Avonds in een restaurant voor de verleiding gezwicht en een "plat de fruits de mer" gegeten. De kids zaten met verbazing/afschuw te kijken hoe we al die vieze dingen uitpulkten en opaten.
 
Camaret-sur-Mer, Vrijdag 3 Augustus 2006.
Het echte mooie weer kwam dan toch eindelijk. Net erg warm, maar volop zon. Het plan om vandaag weer uit te varen werd snel veranderd door de aanwezigheid van de buurkinderen. Terwijl KJ met de buurvrouw en alle kids op het strand waren, konden Ingrid en skipper lui in de kuip luieren. Tenminste, er moest nog wel een klusje gedaan worden, maar daarna smaakte het biertje weer goed. Die avond aan boord gegeten, gezellig in de kuip.
 
Camaret-sur-Mer, Zaterdag 4 Augustus 2006.
De Juno had twee jaar geleden ook een rondje Atlantic gemaakt, met de kinderen aan boord. Zij deden mee met de ARC. Er waren in totaal zo'n 45 kinderen op ca. 35 boten. Zij hadden een zeer snelle overtocht: in 16 dagen waren ze al in St.Lucia.
KJ had de euvele moed om even onder de boot te willen kijken of er wier op de dieptemeter of in het log zat. De water was echter bar-bibberrrrrrr...koud.
We zijn zo lang mogelijk in Camaret-sur-Mer gebleven om de kinderen met de buurtjes te laten spelen, maar zijn om ca 16.00 terug gevaren naar Brest.
's Avonds werd alvast het meeste ingepakt en in de auto gezet, om op Zondag vroeg te kunnen vertrekken, terug naar Zeewolde.