Webdiary 16/08

Bahia
Tue 2 Sep 2008 14:20
Lakka, Paxos, Griekenland, Donderdag 21-08-08
Er was 's morgens weer eens geen wind. Voor het vertrek zijn we eerst nog naar de wal geweest om even rond te kijken, en een ijskoffie te drinken. Zo rond het middaguur het anker op gehaald, en op de motor naar de zuid punt van Corfu eiland gevaren. Daar is een ondiepte, en plotseling stond de dieptemeter op 2 meter! Snel naar dieper water gevaren. Het was zo rustig, dat we uitgebreid in de kuip hebben kunnen lunchen.
Toen we uit de beschutting van het eiland kwamen, stond er een lekker briesje, en kon er - eindelijk - gezeild worden. Het was nog maar een uurtje naar Lakka, dus dat hebben we op de genua gedaan.
Lakka is een plaatsje in het noorden van het eiland Paxos. Het heeft een mooie ruime baai om te ankeren. Er lagen al veel boten, maar er was nog voldoende ruimte over. Om ca. 15:20 het anker laten zakken, en toen kon er weer gezwommen worden.
Aan het begin van de avond met de bijboot naar de wal. De bemanning krijgt al aardig wat routine met het in en uit klimmen van de rubber boot.
Eerst het dorp rond gewandeld, aan de kade een aperitief gedronken en daarna een restaurant bezocht.
 
 
Preveza, Griekenland, Vrijdag 22-08-08
De afstand naar de volgend bestemming is ruim 30 mijl en op tijd vertrokken. Eerst weer op de motor bij gebrek aan wind. De eilanden Paxos en Antipaxos aan de oostkant gepasseerd. Na de lunch kwam er wat wind, en het grootzeil gehesen, maar niet voldoende om goede snelheid te maken. Om 16:00 nam de wind wat toe en kon de motor uit. De vaargeul naar Preveza was ook bezeild, en dus op zeil tot vlak voor de kade gevaren. Er was veel ruimte aan de kade, en veel boten lagen langszij. Dat hebben we ook gedaan, want dan hoefde ik de moeizame "kont-tegen-kade" manoeuvre niet te doen.
Deze keer lagen we wat verder weg van de luidruchtige bars. De drukte op de kade was nog hetzelfde, en ging door tot laat in de nacht.
 
 
Preveza, Griekenland, Zaterdag 23-08-08
Vandaag gepassagierd in Preveza. De nodige boodschappen konden worden gedaan, en er was tijd om de benen eens te strekken en te shoppen. Alleen zwemmen kan hier niet. De haven ziet er niet zo fris uit.
 
 
Preveza, Griekenland, Zondag 23-08-08
De barometer was al een paar dagen aan het dalen, en de Navtex gaf een windvoorspelling met plaatselijk Bf 6. Dat plaatselijke is altijd waar ik ben, en daarom besloten om vandaag niet uit te varen.
Het was Zondag, en de meeste winkels waren dicht, dus was er ook niet veel te shoppen. Wel een water tappunt gevonden vlak bij de boot, en de watertank kunnen vullen.
 
 
Parga, Griekenland, Maandag 24-08-08
Preveza is de meest zuidelijke haven die we bezoeken, en nu gaan we langs het vasteland weer naar het noorden. De heersende wind is NW - W, dus er tegen in....als er wind is, tenminste.....
Op tijd vertrokken, en er stond wel wat wind, maar niet genoeg. Met grootzeil en motor naar het NW gevaren, zodat ik kon afvallen en Parga bezeild zou hebben als de wind kwam.
Na de lunch kon de genua bij, en de motor uit. Hoog aan de wind liepen we al snel 6 knoop en ging het lekker snel. Maar de wind blijft nooit lang constant, en nam vandaag toe tot ruim 20 knopen en we lagen op een oor. Om het plezierig te houden voor Corry een deel van de genua gereefd, en toen maakten we wat minder helling, en de snelheid bleef nog goed.
Op zeil naar de baai van Parga gevaren en geankerd. Toen kon de zwemtrap weer omlaag, want de bemanning begon ontwenningsverschijnselen te vertonen om te zwemmen....
De vorige keer was hier een water taxi, maar die zag ik maar niet. Dus ik was al van plan de bijboot te water te laten om naar de wal te gaan, toen hij toch langs kwam. De taxi aangeroepen, en gevraagd of we over een half uur naar Parga konden.
Snel gedoucht, en om 18:30 naar het dorpje gevaren.
Het was nog steeds dezelfde toeristische drukte.
Naar het kasteel op de klif gewandeld, om van het uitzicht te genieten, en later in hetzelfde restaurant als de vorige keer een aperitief gedronken en gegeten. Dat restaurant ligt halverwege de heuvel en heeft een mooi uitzicht. Toen het donker werd, veranderde het uitzicht van een zonovergoten naar een met lichtjes bestrooide baai.