Webdiary 3/07

Bahia
Thu 21 Jun 2007 18:54
Chipiona, Zaterdag 16 Juni 2007
Na 3 dagen zeilen, had ik weer een rustdagje verdiend, en nodig.
Op het terrein van de marina is een watersportwinkel, en daar heb ik een grotere diameter stekker gekocht om een verloopkabel te maken, want het grote model stekker zal ik in Spanje wel meer tegen komen. Ook heb ik de collectie stootkussens aangevuld met een tweede bal (ze hadden geen wit - dus werd het een felle oranjerode) en een boegkussen die ook als opstapje kan dienen.
Het was weer een overwegend bewolkte dag. Sinds ik in Spanje ben heb ik alleen maar bewolking gezien, waar de zon af ent toe probeert heen te komen. Wat is er  gebeurd met het land van de zon?
 
Chipiona, Zondag 17 Juni 2007
Vandaag naar Cadiz, een historische stad. Het is niet zo ver, zo'n 25 mijl. Het havenkantoor ging pas om 10:00 open om de toegangskaart te kunnen inleveren, en toen ook meteen vertrokken. Het weer was iets beter: half bewolkt, maar de wind was een SW 3 later 4, dus toch lekker zeilen. Al om 14:40 afgemeerd in de marina van Cadiz.
Omdat ook hier het havenkantoor pas om 10:00 open gaat, en ik  morgen vroeg wil vertrekken,  heb ik eerst maar gedoucht, en toen de kaart weer ingeleverd: het slot van de deur naar de steiger werkte niet, dus daar had ik kaart niet voor nodig. De fiets afgeladen, en aan het eind van de  middag het stadje bekeken. In de stad kreeg ik toch nog een paar spatjes, maar daar bleef het gelukkig bij. Zoals Chipiona  meer een dorpssfeer heeft, heeft Cadiz de allure van een stad met druk verkeer. Het oude gedeelte van de stad zag er goed verzorgd uit. Niet zozeer gerestaureerd, maar in gebruik en goed onderhouden. De straatjes zijn smal, zo smal dat er net een auto door kan, en er nog ruimte is voor voetgangers, of fietsers, zoals ik. Parkeren kan dus ook niet, en ik vraag me af waar al die bewoners hun auto moeten laten. Er waren ook geen ingebouwde garages - de bocht zou ook te krap zijn. De huizen waren 3-4 etages hoog, met veel franse balkonnetjes. Met de smalle straat kon men elkaar nog geen hand geven, maar veel privacy lijkt het toch ook net te hebben. Verder een aantal pleinen en pleintjes, kerken  en gebouwen die er uit zagen als een regeringsgebouw. Ook een paar lange voetgangers winkelstraten, met fraai uitziend vitrines met de meest bekende mode namen.
Bij het rondrijden ook een restaurantje gezien met paella op het menu, dus dat werd de keus voor die avond.
 
Cadiz, Maandag 18 Juni 2007
Om 08:15 afgevaren, met bestemming Barbate. De wind liet het 's morgens wat afweten, en met 5 knoop moest de motor bij om er de gang in te houden. Het weer was iets verbeterd, met lichte bewolking en zon. Weer eens een vislijn uitgegooid, maar niets gevangen. Een paar uur voor aankomst kwam de wind eindelijk, en nam toe tot een Bf 4, en vlak voor aankomst een 5. Dat had ik niet nodig, want dan wordt het klaar maken van de boot en het afmeren zoveel  moeilijker.
Wat betreft de meerlijnen en stootkussens wordt ik steeds luier - ofwel praktischer. Vorig jaar werden alle lijnen los gehaald en onderdeks opgeborgen, en de stootkussens op de spiegel gehangen. Nu worden de lijnen op de railing vastgebonden, en de kussens blijven op dek liggen. Met een bewegend schip scheelt dat heel wat energie.
Om 15:45 afgemeerd, en met een hulpje de boot in een box gemanoeuvreerd.
Tot mijn verbazing liep een bekend Nederlands jacht binnen: de Tru Blue. Die had ik voor het eerst in Figeira de Foz ontmoet, waar ze vlak voor de haven ingang een freakwave van 5 meter over zich heen kregen. Daarna nogmaals in diverse havens gezien. Zij hadden de boot ook in Portimao laten overwinteren, maar op de wal. Toen ik het water uit ging op 2 Mei, gingen zij juist te water, en had gedacht dat ze al lang op de Med zouden zijn.
's Avonds nog even het stadje in gefietst op zoek naar een bank. Barbate is een modern nieuwbouw stadje, met een grote vissershaven. Wel heeft het een mooi strand, maar verder niets wat een bezoekwaard zou maken.
 
Barbate, Dinsdag 19 Juni 2007
Vandaag staat er weer een mijlpaal in de zeiltocht gepland: het passeren van de straat van Gibraltar. In de straat stat een raar patroon van stromingen, en de pilot adviseerde om bij LW te vertrekken,en dat was rond 12:00. Maar ik had geen zin om 4 uur te wachten, en om  8 uur de kaart ingeleverd, en om 08:15 trossen los. Het was onbewolkt en de zon werd al snel warm. Er ontbrak echter iets: wind. Nou ja, dan maar weer motoren.
Om 09:30 werd ik onthaald op een dolfijnen show: niet een klein groepje, maar tientallen: vóór de boot, naast de boot, vlakbij en ook tot op een 100 meter afstand: overal kwamen ze boven ademhalen.
Het log geeft de snelheid door het water, en de GPS log geeft de snelheid over de grond. Het verschil is stroom. Het log gaf 6 -6,2 knoop, en de GPS 8-8,2. Dus ik had 2 knopen stroom mee. Leuk
Om 11:40 had ik de vuurtoren van Tarifa dwars, dat is het meest zuidelijke puntje van Spanje. En om 12:00 kwam er toch wind, eerst uit het NW (vreemd) maar kromp al snel naar het SW, wat ook de verwachting was. Genua uitgevierd. Ook liep de GPS snelheid terug, en was gelijk met de log snelheid. Dus ik verwachtte daarna stroom tegen, maar  een uur later stond de GPS opnieuw op 8 - 8,5 knoop, en dat bleef zo tot ik de baai van Gibraltar in liep. Ik begrijp er niets meer van.
In het nauwste deel van de straat, veel verkeer van vrachtboten, en een kijkje op het Atlasgebergte in Marokko. Ik zeilde op met nog 3 andere jachten, maar die gingen niet naar Gibraltar, maar zeilden door naar het oosten.
Na het oversteken van de baai van Gibraltar, waar veel vrachtschepen voor aker lagen. Door die meevaller met de stroom, liep ik veel vroeger dan verwacht zeilen binnen, Zeilen gestreken en op zoek naar de receptie steiger van de Marine Bay jachthaven. Kon het niet vinden, en ze op de marifoon opgeroepen. Die hebben ze dus niet. Ik had ze op Maandag gebeld om een plaats te reserveren (eerste keer in mij zeilerbestaan) en kreeg een ligplaats toegewezen op pier 3. De wind werkte weer niet mee, en bleef maar waaien met 15-20 kn, niet leuk! De ligplaats was recht in de wind, gelukkig. Op verzoek stond iemand op de steiger te wachten, want het afmeren gebeurd hier iets anders. Geen drijvende pontons met zij pieren: nee, een solide betonnen steiger, waar je - Med stijl - met de boeg of kont tegen aan ligt, dan een lijn oppikt die op de bodem vast zit, en die beleg je op de boeg of kont om de boot vrij te houden van de steiger. En zo is het gebeurd, zonder problemen.
Het is hier al aardig warm, zo'n 27 graden - een begin van het Med klimaat?
Ik blijf een paar dagen in Gibraltar om de toerist uit hangen: morgen apies kijken op de rots.
 
Gibraltar, Woensdag 20 Juni 2007
Eerst naar de kapper geweest - een "barbershop" - want dat was hard/lang nodig. Het was een simpele barbershop in een zijstraat van Mainstreet - de kalverstraat van Gibraltar. Er was net ruimte voor een spiegel aan de muur, een formica schapje en 2 ouderwetse kapperstoelen. De barbiers waren moslims, en duidelijk een sociaal punt in de straat, waar ieder iedereen kende. Het was ook niet duur, 5 pounds ofwel Euro 7,50
Toen naar het kabelstation gelopen en de rots op. Het was mooi weer maar wat heiig, maar het uitzicht was geweldig. Naar het noorden Spanje, en naar het zuiden de straat van Gibraltar en Marokko. En natuurlijk veel foto's gemaakt van de Barbary aapjes, die helemaal op de toeristen zijn gericht. Via een bergweg terug gelopen naar het middenstation, en daarna met de kabelbaan weer naar beneden.
Het was warm vandaag, en na een late lichte lunch eerst maar een siësta gehouden. En toen achter de computer gaan zitten om dit verslag te schrijven, en dat duurt altijd langer dan ik denk.
Gibraltar is een toeristen oord, met veel Britse en Spaanse toeristen. Behoorlijk druk, dat wel, maar in restaurants en op teraassen is altjd wel plaats. Ook is hier tax-free shopping, dus veel drank winkels, juweliers en  mode shops. Het ziet er verzorgd-Brits uit.