Webdiary 23/08

Bahia
Thu 9 Oct 2008 14:01
Gouvia marina, Corfu, Zondag 28-09-08 / Zondag 05-10-08
Het is gelukt met het vliegticket: ik sta geboekt voor 25 Oktober. Het ging wel moeizaam. De website van Transavia had problemen. Op Zondag 28-10, na alle vlucht en persoonsgegevens te hebben ingevuld, kreeg ik een foutmelding toen ik naar de betaalpagina ging. Maandag weer geprobeerd. Toen lukte het wel met de betaal pagina, maar gaf weer een foutmelding na te hebben betaald. De bankrekening gecontroleerd, en het was afgeschreven. Maar toen zag ik dat ik een fout in mijn email adres had gemaakt. Dus weer mailen naar Transavia, en een paar dagen later had ik de vluchtbevestiging.
 
Het weer bleef wisselvallig. In het begin van de week was het lekker zonnig en werd het wat warmer, en kon men 's avonds nog buiten eten.Maar Donderdag veranderde dat met veel bewolking, af en toe een regenbui en een onweersbui. 
Ik had Zaterdag  04-10 willen vertrekken, maar toen ik het weerbericht zag, heb ik snel voor nog 2 dagen betaald. Dat weekend kwam er net een frontje voorbij met regen, onweer en veel harde wind. Maar vanaf Maandag 06-10 werd er een week lang zonneschijn voorspeld.
 
De tijd in de marina gebruikt om alles schoon te maken waar veel water voor nodig is. Zoals het dek afspuiten en de bijboot schoon maken. En natuurlijk de watertank opvullen.
 
 
 
Lakka, N. Paxos, Maandag 06-10-08
Vanmorgen scheen de zon weer als vanouds, maar het was koud: 16 graden!
Om ca. 09:30 vertrokken en de eerste uren op de motor gevaren bij gebrek aan goede wind. Rond 13:00 kwam er wat wind, en kon het grootzeil helpen met de snelheid. Na het  passeren van de zuidpunt van Corfu eiland is er een rak open zee, en dan heeft de wind vrij spel. Ook vandaag. Er stond een W windje, 15 knopen, en met halve wind stoven we met meer dan 6 knopen naar Paxos. Bij vlagen van 20 knopen, tikte de GPS over de 7 knopen. .....lekker zeilen.
Maar na een uur waren we al bij de baai van Lakka, waar het anker om 15:30 zich in de bodem groef...hoopte ik. Maar er waren geen ankerproblemen.
Wel bleef de wind de hele middag en ook 's avonds nog waaien. Ik had geen zin om alleen de BB motor op de bijboot te hijsen, en met deze wind leek roeien ook niet zo lekker. Dus, een avond zonder taveerne. Ik heb op de boot een lekkere uitsmijter gemaakt, en ben vroeg naar bed gegaan.
 
 
 
Preveza, Dinsdag 07-10-08
De wind was vannacht niet gaan liggen zoals gebruikelijk, en de hele nacht was er een lichte deining in de baai. Niet ernstig, maar voelbaar als ik wakker werd. Maar ik heb toch goed geslapen. Na het ontbijt anker op gegaan, en om 09:50 vertrokken.
Buiten stond er een Bahia-windje uit het ESE - mijn richting. De zee was wat onrustig. De deining kwam uit het noorden, en de wind uit het ESE. Die deining uit het noorden was waarschijnlijk nog het gevolg van de harde wind van dit weekend. 
Geleidelijk ruimde de wind vaan ESE, toen naar SE (nog niet goed) en verder naar het SSE 5-10 knopen. Genoeg om de genua uit te rollen om de motor te helpen. Ten zuiden van N. Antipaxos is weer open zee, maar de deining van vanmorgen was weg.
Toen de wind verder ruimde naar het SW, was het goed bezeild, maar de 5 knopen niet genoeg. Met de felle zon, was het een heerlijk rustig vaar tochtje. Rond 16:00 was ik bij de ingang van de beboeide vaargeul naar Preveza, en om 16:30 lag ik afgemeerd aan de kade.
Dit was de laatste vaardag van het seizoen, want ik laat de boot hier overwinteren.