Webdiary 08/10

Bahia
Sun 15 Aug 2010 15:56
Griekenland,  Preveza - Vonitsa , Zondag 25-07-10 / Zondag 15-08-10
 
Nadat Herman was vertrokken, had ik de nodige klussen te doen, zoals de was laten doen en de boot weer provianderen.
Voor het vertrek vorige maand had ik bij een zeilmaker nieuwe zeilhoezen besteld. Het type wat werkt met lazy-lines. Het zijn twee flappen die aan de giek zijn bevestigd, en nadat het zeil is gestreken, kun je de hoes met een rits aan de bovenzijde dicht maken.
Een afspraak met de zeilmaker gemaakt, die op Dinsdag 27/7 de nieuwe hoezen heeft gemonteerd.
Ook heb ik weer aan het sanitair gewerkt. De plastic wisselkraan onder het SB toilet, die ik vorig jaar had gemonteerd,  was niet bestendig tegen wat aanslag in de kraan. Op zout water is dit nu eenmaal een probleem. Bij het wisselen was de plastic handel afgebroken. Deze kraan weer vervagen door een T stuk en een RVS kogelkraan.
 
Ook een dagje aan de generator besteed, die erg onregelmatig loopt. Filters vervangen, maar dat hielp niet. Het probleem bleek in een slechte verbinding van een elektrisch stekkertje te zitten.
 
Op Maandag 2/8 om ca. 09:00 liepen er veel ambtenaren van de Port Police op de kade. Alle boten die langszij lagen moesten dwars op de kade afmeren, om ruimte te maken voor de boten van een regatta, die 's middags zouden arriveren.
Met behulp van de schipper van de boot naast mij, met de kont naar de kade afgemeerd. De meeste boten gaven er de voorkeur om te vertrekken, zodat ik als enige boot aan de zuid kant van de kade lag. Aan de noordkant mochten er blijkbaar wel boten blijven liggen.
Om ca. 13:00 kwam er een andere Port Police ambtenaar die mij instrueerde om weg te gaan. Ondanks protesten hield hij voet bij stuk. Eerst de watertank gevuld, en toen naar en stuk kade meer naar het zuiden verkast.
Dat was trouwens nog een stuk rustiger ook. Er kwam wel verkeer langs, maar er was daar geen muziek. Alleen een klein restaurant die 's avonds wat Griekse muziek had.
Aan het eind van de middag kwam er een grote vloot wedstrijd zeilers binnen, die de kade volledig vulden, en 2 nachten zijn gebleven.
 
Ondertussen lag ik a weer bijna 2 weken in Preveza, en werd he weer eens tijd te verkassen.
Op Donderdag 5/8 de trossen los gegooid en vertrokken.
Ten Oosten van Preveza is een grote binnen zee, Amvrakikos genaamd, en daar wilde ik naar toe.
Het was nog bezeild ook, en de wind werd nog een viertje. Met een lekker gangetje naar een baai gevaren vlak bij het dorp Vonitsa, en daar het anker laten vallen. Het is een vrij grote baai, open aan het noorden. Zolang de wind niet hard gaat blazen is dat geen probleem.
De eerste dagen werd ik steeds laat wakker. De reden: het is hier zo stil. 's Morgens geen knetterende motorfietsjes, of vuilnisauto's. Heerlijk.
 
De afstand naar het dorp is een 20 minuten lopen. Dat is meteen een goede wandeling om de benen te strekken, en s'avonds naar een restaurant te gaan eten.
 
Omdat ik in een baai lig met andere boten, waar ook veel wordt gezwommen, kon ik nu mijn vuilwatertank gebruiken, dacht ik.....
Ik vermoedde al iets, dus voor gebruik even gecontroleerd, en ja hoor, nu is de tank lek. En dat werd weer een vieze en lange reparatie klus, waar ik de afgelopen week mee bezig ben geweest.
 
Het weer is de laatste 10 dagen heerlijk rustig en warm geweest, maar volgende week komen er weer een paar dagen met harde wind.
Ook moet ik de komende week weer terug naar Preveza, want op Zaterdag 21/8 heb ik een boeking gemaakt om even terug te gaan naar Nederland.