11.07.17 Strait of Dover

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Mon 10 Jul 2017 23:46
Kl 0145 CET Posisjon 50:30.49N 001:06.45E - Vi har passert null-meridianen!

Etter en lite begivenhetsfull dag stort sett på en kurs hele veien har vi nærmet oss det beryktede strait of Dover. Her blir det litt mer hensynstaking til staker og lasteskip. For øyeblikket har vi 1-2knop medstrøm, men det blir nok en god porsjon motstrøm før vi er kommet helt igjennom. Det lysner også om 3 timer, og det hjelper på. Vi stopper altså ikke i Boulogne Sur Mer, men har satt ruta mot Oostende i Belgia. Laster inn en detaljert værmelding i morgen for å se om mulighetene er tilstedet for å gå enda lenger, det avhenger av været på onsdag. Slik vi så det i går skulle det bli ganske kraftig motvind, så da vurderer vi det mest hensiktsmessig å stoppe å ta en liten pause.

Det ble pasta med skinke og oliven til lunsj, og den veldig avanserte retten nudler med rikelig saus til kvelds, slik at vi ble gode og varme:) For ja, det er stor kontrast til shortslivet på dagen. Nå sitter jeg ute i den tjukkeste stilongsen, skibuksa og tilslutt seilbuksa. På overkroppen har jeg to ullgensere og en boblejakke, og når vi sitter stille trer jeg soveposen, som er brettet ut, over meg som en isolerende dyne... Herlig!

------------------------------------
S/Y Marlene
blog.mailasail.com/marlene