04.06.17 Statusrapport 12

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Sun 4 Jun 2017 12:03
Dato: søndag 4. juni 2017
Klokkeslett: 12:00 LT / 12:00 UTC
Posisjon: 38:25.6N 29:45.5W
Tid underveis: 11d 16h 40min
------------------------------------
Vind: 5-6 m/s TWD 250
Sjø: 0,5-1m fra SSV.
Himmel: Tett skydekke. Bygene henger i horisonten rundt oss
Barometer: 1029
Luft-/Sjøtemp: 22 / 16
Sikt: Middels
COG: 085
SOG: Ca 6 kts
------------------------------------
Vanndist: 1930 nm
Utseilt o/grunn: 1881 nm (97 %)
DTD: 55 nm
Total distanse: 1936 nm
Samlet omvei over grunn: 137 nm (7,6 %)
Samlet strømpåv. +mot/-med: 49 nm/0,2 kts (3 %)
Samlet framdrift for motor: 0d 0h 0min (0 %)
TTD (på VMG12H): 0d 8h
ETA (Lokal tid): I dag kl 20:00
------------------------------------
VMG12H: 6,7 kts (80 nm)
STW12H: 7,1 kts
LOG24H: 175 nm
LOG24H totalt gj.snitt: 161 nm
SOG totalt gj.snitt: 6,7 kts
------------------------------------
Seilføring: Full stor, spridd fokk, og hardvindsfokka i le. Prøver å tyne ut all fart på nesten plass lens…
Kommentar: Vinden løyer mer og mer for oss nå, og dreid veldig på vest, så farten er drastisk på vei ned. Får se hvor lenge vi har tålmodighet, før vi "heiser" jernspinnakeren.
------------------------------------

Tanker fra forrige døgn, Lørdag 3.6.2017, Dag 12

Espen:
Det er rart med det, men man får et vanvittig fokus på hvor langt det er igjen og når vi kommer frem nå som det nærmer seg slutten..! Og man gleder seg så fælt! Det er nesten så man bare har lyst til å spole fort igjennom I dag og hoppe frem til I morgen..:)

Og det kunne man godt ha gjort, for dagen I dag har ikke bydd på de helt store, unike opplevelsene.. Vel, bortset fra et nesten vellykket forsøk på fisk til middag. Det hvinte I snella, og den godt innøvde prosedyren ble fulgt, stakkars Kristian og Frederik som ble vekket opp fra køyene sine, seil ble rulla inn, og fisken nærma seg båten. Men jeg tror kanskje den skjønte hva som var I ferd med å skje, så han gjorde et siste forsøk på å stikke av, og da revna underleppa på'n, rett og slett… Det kunne likne en tuna, men var nok ikke den helt store størrelsen, får vi trøste oss med det.

I denne farten ligger vi an til ankomst I morgen kveld, men nå på natteskiftet har jeg nettopp fått lese nyheter om at vinden skal løye for oss utpå dagtid I morgen, så da skal det bli spennende å se hvilken fart vi klarer å holde helt inn. Så ja, nok en gang, sterkt fokus på ankomsttid..hehe!
------------------------------------

Karoline:
I dag har vært en rolig dag, både sjømessig og vindmessig. Det er fint med lite sjø og vind sånn tvers/bakfra, da blir det mye mer behageligere ombord med en gang. Nå har vi vært på sjøen I litt over 11 døgn, men jeg synes det på en måte føles gaske lenge. Det kan jo være fordi vi hadde en uke langt seilas rett før og at de to går litt sånn I ett. Da vi seilte fra Las Palmas til St.Lucia var vi jo 22 dager på sjøen, altså 10 dager lenger enn det vi gjør nå, det var lenge det! Men da hadde vi litt enklere forhold og vi kunne bøttes hver dag hehe. Samtidig er det jo digg at det ikke er for varmt ombord, det er fordeler og ulemper ved alt.

Nå er jeg I hvert fall veldig klar for å komme frem, dusje og ta på meg rene klær! Forhåpentligvis siste nattskiftet mitt nå, vi har jo sust avgårde I dag og, ikke like for som I går, men fortsatt 7-8 nm I timen, litt flere 7ere enn 8ere I dag da.

Et problem til er at jeg hørt ut alle lydbøkene mine, krise! Så nå låner jeg mobilen til Espen og hører på musikk og spiller sudoku, hehe.
------------------------------------

Frédérik:
Nå er hver nautiske mil lagt bak oss et skritt nærmere mål (dette gjaldt jo også I starten men vi tenktei kke så mye på det da). Det gis stor innsats for å maksimisere farten. Det er det vi snakker om for tiden. Hvor mange nautiske gjorde vi denne timen? Hva er farten? Hvor mange er det igjen? Når er vi fremme?

Azorene, vi er klare!!
------------------------------------

Kristian:
Tempoet har vært bra i dag, og vi nærmer oss fortsatt målstreken med stormskritt. Solen har også vært på besøk i noen timer i dag og mitt kveldsskift som akkurat er avsluttet er første gang på lenge jeg har hatt på shorts. I det siste har det vært regntøy som har vært antrekket omtrent hele døgnet.

Vi krysser fingrene for å komme fram i morgen kveld en gang, om ikke vinden løyer. Uansett hadde det vært fint med noen grader varmere temperatur og litt mer sol resten av ferien for min del. Akkurat nå ser det hvertfall ikke ut som jeg har hatt sommerferie enda. Temperatur i vannet er 17 grader.

Stort sett hver morgen har Espen stått opp før mitt morgenskift har vært ferdig og laget kaffe til de som har vært våkne da, som vi har drukket før frokost. Dette gjorde han i dag også, kaffe ble drukket og kjeks spist som vanlig. Alt forløp som vanlig helt til jeg skulle helle ut kafferestene mine. Da gikk hele koppen i sjøen. Det finnes vel flere kopper I butikkene :)

Det var vel på tide å miste noe, nå som vi nærmer oss slutten på seilingen. Mistet nesten solbrillene mine senere på dagen også, det var vel så lenge siden de hadde vært i bruk at jeg hadde glemt at jeg hadde de med ut.