29.06.17 Statusrapport

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Wed 28 Jun 2017 23:07
Dato: torsdag 29. juni 2017
Klokkeslett: 00:00 LT / 23:00 UTC
Posisjon: 42:59.62N 13:28.33W
Tid underveis: 5d 9h 30min
------------------------------------
Vind: 9-15m/s TWD 300-320
Sjø: Roligere enn før, men rundt 3m ca
Himmel: Overskyet, månen skinner lyssterkt igjennom sprekkene innimellom
Barometer: 1022
Luft-/Sjøtemp: 18 / 17
Sikt: Dårlig
COG: 093
SOG: Ca 5 kts
------------------------------------
Utseilt o/grunn: 734 nm (79 %)
Vanndist: 733 nm
DTD: 198 nm
Total distanse: 932 nm
Samlet omvei over grunn: 30 nm (3,3 %)
Samlet strømpåv. +mot/-med: -1 nm/0 kts (0 %)
Samlet framdrift for motor: 2d 0h 0min (37 %)
TTD (på VMG12H): 1d 4h
ETA (Lokal tid): Fredag 30.06.17 Formiddag, i Muros
------------------------------------
VMG12H: 6,8 kts (82 nm)
STW12H: 4,8 kts
LOG24H: 118 nm
LOG24H totalt gj.snitt: 136 nm
SOG totalt gj.snitt: 5,7 kts
------------------------------------
Seilføring: Stormfokk og trysail, AWA 120-130gr
Kommentar: "Dagen I dag har vært en god del bedre enn forrige natt og dag. Vinden var vært noe lavere I gjennomsnitt, og det har vært mye fin sol! Men det er mye sjø, og den er slitsom. Vi har seila stort sett for stormfokk og trysail, satt opp for de sterke vindkulene som kommer innimellom, selv om det er lengre mellom hver av dem I dag. Vi gjør ca 4-5 knop og det er greit, vi orker ikke pushe noe mer ut av situasjonen. Båten går lett og fint, vi har det alle sammen ganske bra, får til å spise og drikke, men det blir litt som ""å være på jobb"" fremfor kosetur. Jeg har besluttet at vi ikke tør seile inn til A Coruna. De siste 40-50nm fra havet og inn vil bli med le side nærme land, og med en værmelding som sier samme vindstyrke men fra nord, frykter jeg at vi ikke klarer å få nok overhøyde til å holde oss unna land. Vi kan risikere å bli presset ned mot skjær og dritt. I tillegg er det en markant undervannsterskel som jeg regner med setter opp enda større sjø enn det vi allerede har. Det er heller ingen nødhavn på det strekket. Derfor vurderer jeg det til å være smartere å smette inn I en av riasene lenger sør, så vi prøver nå å få nok høyde til å stå til Muros. Vi besøkte det stedet på vei ned, og det er en veldig koselig plass med ny marina, og ligger med le for nordavind og sjø.

Vinden veksler på å ligge rundt 13-16m/s og 8-11m/s. Ved sistnevnte forhold har vi egentlig for lite seil og det går sakte, ned I 2-3 knop. Ved førstnevnte er det helt fint oppsett med båtfart rundt 5-6knop. Vi lar det stå som dette gjennom natten, og ser an I morgen hva vi evt kan gjøre. Trolig bytte ut stormfokka med hardvindsfokka uten at det burde bli noe problem med vindkastene heller. Det er faktisk ganske komfortabelt ombord nå som det går så rolig og fint. Ingen grunn til å bekymre seg over oss, vi har hatt god kontroll over situasjonen siden vi fikk ned storseilet for et døgn siden. Vi har fått sovet og samlet en del krefter igjen I dag, etter gårsdagens strabaser, så nå er vi motiverte og innstilte på å komme oss frem til land!"
------------------------------------