21.11.2016 ARC Dag 2

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Mon 21 Nov 2016 14:09
Posisjon kl 1400 UTC 26:09.19N 16:08.53W
 
Vind: 1-2 m/s NV og vi er dritfrustrerte!
Bølgehøyde: 0-0,5   
Himmel: Spredte skyer, opphold og glimt av sol
Sikt: God
COG: 210 gr
SOG:  2-3 knop
Utseilt distanse: 127nm
Gjennomsnittsfart akkumulert: 5,08 knop
Gjennomsnittsfast siden siste rapport:
Seilføring: Stor og fokk. Forsøkt å spri, funker ikke. Det er trolig for lite vind for spinnaker også!
 

 

20.11.2016 - Dag 1: Søndag

Espen:
Vi har fått en rolig og fin start på ARCen et godt stykke bak I feltet. Veldig spesiell stemning på brygga I dag. Sol og strålende vær 3-5m/s VNV. Vanvittig mange båter! Det er rart å tenke på at vi nå skal være ute I tre uker. Det er litt krevende I starten og det må følges med hele tiden på båter på alle kanter, I og med at båtene holder litt forskjellig båtfart.
Marlene føles tung - og spesielt er det litt mye vekt I baugen. Vi fikk stua om litt I går kveld, men det er noe helt annet enn hva vi er vant til! For der går saktere!  All dogåing gratuleres, for det betyr at litt av maten er over bord!
Mange båter synes å gå sydover. Flere og flere faller ut av AISen. Det er ganske sprøtt å se så mange grønne, røde og hvite lanterner uti svarte natta her!
Vi begynner det to første dagene med karoline og meg I en svensk skiftordning, og Mari og Andreas I samme ordning men forskjøvet 2 timer fra oss. Det innebærer at vi er to stk på dekk hele tiden de første 2 døgn, med litt overlapp fra hver. Når mannskapet er blitt vant til båt og rutiner går vi over til motherwatch og 3 stk I skift, med da kun 1 på vakt av gangen.
Gjennom natten har vi hatt 3-6 m/s NØ.
Utover mandagen har det løya fullstendig, og nå ligger vi bare å driver...:(:(
Sjakktrekk: 2. Sc3 mottatt. Svarer 2…Sf6. Mottok forøvrig alle de tidligere meldinger I dag.
 
Karoline:
Dagen startet veldig hektisk da det var aske på hele båten etter fyrverkeriet I går og det var lite vanntrykk på brygga…. Det ordna seg tilslutt, så vi fikk vaska båten samt fylt alt av vann. Det var en stressende morgen og da Liv Marie og Lars kom for å si farvel ble det tårevått. Det samme ble det da vi sa farvel til Paloma (Elise og Emilie). Det har skjedd veldig mye de siste dagene og vi ville jo ha alt på stell før vi dro, så vi har alle jobba hardt og I dag ble det I tillegg mye følelser, så da sprengte det litt. Nå har vi endelig kommet oss avgårde og det er digg! Nå er det bare oss og havet I tre uker, og jeg håper vi får det rolig så jeg ka slappe av litt og bare nyte tilværelsen. Karoline
 
Mari:
Etter en litt følelsesladet avskjed på telefon med de hjemme startet seilasen meget behagelig med rolig sjø og vind og strålende sol. Var kjempegøy å dra ut av marinaen med masse publikum, korps og speaker- ganske surrealistisk at man bare kaster fortøyningene så er man ikke I land på flere uker! Etter en time på dekk tok jeg en times pause, før skift med E og K kl 15-21. Timene går faktisk ganske fort nå I starten, med båter og seil å følge med på hele tiden. Ingen antydning til sjøsyke, men tett I øre-nese-hals regionen, pytt pytt.
 
Andreas:
Ikke skrevet noe enda.