23.05.17 Avreise fra Bermuda!

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Wed 24 May 2017 02:26
Dato: tirsdag 23. mai 2017
Klokkeslett avreise: 16:20 LC / 19:20 UTC
Posisjon 32:22.64N 64:40.43W

Da setter vi seil og forlater Bermuda! Ruten går til Horta på Faial i Asorene. Storsirkelrute (korteste vei) sier 1799nm, en strekning vi beregner 14 dager +/- 2 (?) dager på. Vi starter med en kurs litt nord for storsirkelruten - første værruting sier en totaldistanse på 1820nm, så det er pretty close opp til korteste vei. Været ser bra ut, med mye SV og S vinder den første uken. Været er nå lettskyet pent vær, ca 28gr i luften, vind 6m/s fra SV. Mange båter forlot ankringsplassen i dag, så det blir spennende og følge med på dem over. Antar vi ser noen..:)

Vi er fire stk ombord; Karoline, Kristian, Fredrik og meg. Karoline og jeg går 4h på/4h av om hverandre i starten, det samme gjør Kristian og Fredrik, men deres vakter er 2 timer forskjøvet. Vi går slik inntil Kristian og Fredrik er blitt varme i trøya på båt og sjø, og kan stå alene på vakt etterhvert. Da legger vi om til et annet vaktsystem som vi kan komme nærmere inn på.

Vi legger opp til logging to ganger i døgnet, hvorav en blir den tradisjonsrike bloggen med obligatoriske bidrag fra hver og en av oss ombord. Neste rapport blir med alles bidrag.

Fair winds!