18-20.07.16 Klargjøring til overfart!

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Wed 20 Jul 2016 09:52
Posisjon 58:05.589N 6:48.447E

Farsund i tre dager. 
Etter ankomst Farsund har vi fått tid til å forberede oss og båt ganske bra fra mot overfarten til Skottland. Det har blåst vestavind siden søndag, og det er ikke aktuelt å dra ut da. Nå i kveld ser det ut til å være en mulighet med sydøst vind, som bør gi oss en god start over, samt roligere vinder litt fra alle kanter videre frem. Det har også vært en fordel for Nils og Marianne som mønstret på i Mandal og få noen dager og bo seg inn på ombord. 

Tiden er blitt brukt effektivt. Vi har klargjort alle seil for turen, hovedseil, hardvindsfokka og stormseil er testet og klart. Vi har montert sjøkøyene, bunkret diesel, vann, gass og mat. Reparert noen sømmer i rattskinn, sprayhood og bomtrekk. Klargjort vindror. Ryddet og organisert alt av klær og utstyr. Fullført grabbag og hatt en god sikkerhetsgjennomgang. Reparert en do. Nå lages den siste maten klar for hele turen. For denne første overfarten har vi basert oss på enkle prinsipper: matpakkene hele veien er klare. Middag blir primært real turmat som man bare behøver varmt vann til, med mindre vi klarer å lage noe mer avansert nede i byssa. Kaffe og tevann blir kokt på termoser, men må såklart etterfylles underveis. Ruta er lagt. 363 NM korteste vei helt inn til Inverness. Beregner 2,5 til 3 døgn over. Vaktordning og ansvarsforståelse er gjennomgått og godkjent av alle ombord. 

Avreise utover ettermiddagen/kvelden i dag - dette blir spennende!