22.11.2016 ARC Dag 3

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Tue 22 Nov 2016 10:17
Posisjon kl 1000 UTC 25:29.19N 17:41.34W
 
Vind: 5-7 m/s NV og endelig seiler vi bra igjen! Har hatt flotte seilforhold siden kl 03 i natt.
Bølgehøyde: 0,5-1m   
Himmel: Spredte cumulus skyer. Sol og flott vær
Sikt: God
COG: 260 gr
SOG:  6-7 knop
Utseilt distanse: 223nm
Gjennomsnittsfart akkumulert: 4,95 knop
Gjennomsnittsfast siden siste rapport: 4,8 knop
Seilføring: Fokk og 1 rev i storn. Nå storkoser vi oss!
 
 

Tanker fra gårsdagen - 21.11.2016 - Dag 2: Mandag

 

Espen:

Været er fint, men det er fullstendig fravær av vind. I morges har vi ligget å duppet sammen med andre båter rundt I det nære fjerne, og det slår og bakker seg I alle seil for hver eneste bølge. Nå har vi starta motor for å komme oss litt sørover også - ryktes om mer vind I morgen tidlig, så får virkelig håpe det slår inn. Vi holdt på å rigge til for spinnaker, men så går vindpila rundt seg selv og er helt ubestemmelig, så vi konkluderte med at det ikke kunne være nok trøkk I 1-2,5 m/s for å seile den.
Humøret til mannskapet er veldig bra. Ingen er sjøsyke, men alle er litt trøtte - det tar nok et døgn eller to til før vi er kommet skikkelig inn I rytmen.
Vi har med oss 420 liter ferskvann, samt en watermaker som fungerer ganske bra. Men likevel har vi begynt turen med vannrasjonering I flasker, og avskrudde kraner. Alle får 3,5L vann I døgnet som skal dekke all drikke, samt tannpuss og litt ansiktsvask. I tillegg får byssa 3L vann til matlaging. Etter fylling av flasker, topper vi opp vanntanken igjen ved å kjøre watermaker. Så lenge dette fungerer blir det etterhvert oppheving av rasjoneringene, men enn så lenge er det eneste måten og være sikker og ha kontroll på forbruket.
Vi fikk seilet et par timer før og under kvelds, da  var det "luksusforhold" med hele 3,5-4 m/s. Men så fort blomkålsuppa og fruktsalaten til Karoline var fortært ville ikke vinden samarbeide lenger og dro likesågodt sin vei igjen. Nå kl 00:30 natt til tirsdag er det 0,0 m/s havblikk, mye morild og en ganske fin stjernehimmel krydret med noen spredte skyer. Vi motrer rolig gjennom natten.
Lagt om kursen mer vest. Det ga oss en fin slør en periode, og skal være den raskeste veien sør og vestover I følge værrutingene vi får fram. Men så få vi se, det er I alle fall mye mindre vind enn det som er meldt. Går nå mot 25:29N 17:58W, deretter 20:00N 26:50W, videre 14:15N 36:15W.
Sjakktrekk: 3. Lg5 mottatt, svarer 3…. S fra b8 til d7
 
Karoline:
I dag har det vært lite vind og da blir jeg utålmodig! Jeg kjenner også  plasteret mot sjøsyke litt, men jeg skal ha det på I hvert fall ut dagen I morgen. Jeg har ikke vært noe sjøsyk og I dag har jeg laga både lunsj og middag uten problemer :) Det blir nok om og gjøre å være tålmodig I natt. Håper på mer vind I morra!
 
Mari:
I dag har det nesten ikke blåst og vi har vært litt frustrerte! Hvordan kan det ikke blåse på Atlanterhavet? Seilene står og slår og vi hopper opp og ned med bølgene som bestemmer I dag. Men vi har motret I noen timer I dag, og krysser fingre og tær på vind I natt og I morgen. Jeg ble vekket av fruktbonanza på daghvilen min idag, da fruktnettet rett over senga I salongen takket for seg. Vi begynner med den planlagte vaktordningen I dag, så jeg skal på første skift alene fra 21-00 og senere fra 06-10. Oppgaven jeg skal skrive har fått en slags start, men jeg håper å få masse lese- og skrivelyst over meg etterhvert, for det går trått! Særlig når favoritttrollmannen også er med hehe.. På vakt I dag fikk vi besøk av masse stor frisk, troor det må være delfin? De var litt ekle I starten for på grunn av morilden fikk de laang hale etter seg og liknet mer på sjøuhyre enn søte delfiner.
 
Andreas:
Her kommer første oppdatering fra båtens mest landkrabbete crew-medlem.
Til nå har det aller meste gått overraskende knrkefritt. Siden vi dro fra Grand Kanaria har vi stort sett hatt lite vind og de siste 3 timene har vi til og med skrudd på motoren og satt den I gir I mangel bå bedre alternativer for å få flyttet denne flytende dagligvarebutikken nørmere Karibien. Karoline og Espen har nemlig vært noen turer I butikken før avreise for å være helt sikre på at vi skal ha  nok mat på veien over. Løk er nok det vi har aller mest av så hvis noen befinner seg ca 30 timer I 4-5 knop sør for Grandca og mangler hovedingrediensene til f.eks. Løksuppe er det bare å ta kontakt. Jeg tipper vi har en 20-30 kilo.
Men nok om mat og over til seiling. Som jeg skrev til å begynne med har forholdene vært veldig rolige og jeg har ikke en gang klart å bli sjøsjuk. Det sier faktisk litt. Det kan selvfølgelig endre seg fort. I skrivende stund har Espen funnet ut av at vi kan plukke opp noe bedre vinder ved å endre kursen vår noe. Vi får se. Når det gjelder vaktordningen har jeg til nå sluppet "billig" unna. I går styrte jeg skuta fra kl 21 - 02 og fra 06 - 10. I kveld har en vakt fra kl 19 - 21 og I morgen er jeg "mother". Da går dagen til med å holde båten ryddig og ren og sørge for at de andre får tilstrekkelig mat og drikke. Det skal jeg fikse.
Ellers er stemningen på topp! I løpet av den rolige dagen vi har hatt har jeg bl.a. lært noen knuter som er kjekke å kunne: pålestikk, en knute som heter truckers-ett-eller-annet og en slags kjærringknute som funker finfint om man skal skjøte to tau sammen. Jeg føler meg ganske sikker på at det ikke er ok å kalle den for en kjærringkute - jeg skal høre med Espen hva den egentlig heter og oppdatere dere på det I morgen. I tillegg til disse knutene vet jeg at høyre heter styrbord og venstre heter babord. Julebord får vi heller ta når vi er trygt fremme på St Lucia,
Over, ut, ship og hoi for denne gang.