28.07.16 Ute i det fri igjen!

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Thu 28 Jul 2016 17:18
Posisjon 56:25.090N 05:29.779W

Corpach - Oban Marina
I natt lå vi innenfor siste sluse i kanalen ut i havet, så vi benyttet første mulighet til å komme oss ut i det fri igjen kl 0830. Vi kan oss bare på svai utenfor for å spise frokost før vi skulle dra sørover. Loch Linnie er lang og smal og med et trangt sund det kan bli mye strømmer i. Vi forsøkte å time det til etter verste  motstrøm men bomma litt. Heldigvis var der ikke så ille, så selv om det stod 1,5 knop motstrøm i kartet, var det veldig vekslende og ikke noe problem. Det var en flott dag med mye opphold og sol, og det har vi ikke hatt skikkelig siden Farsund.. Men det var også helt blikkstille, så vi motret nedover mot Oban. 

Mange har anbefalt oss Oban, så dit tenkte vi at vi måtte innom. Også særlig fordi de har whisky destilleri. Vi ankom Oban Marina ca 16, men denne ligger av en eller annen merkelig grunn på øya vis a vis selve byen, uten fast forbindelse. Det gikk visst en ferge inn til byen, men siste gikk kl 17 uten noen senere mulighet den kvelden. Vi ble derfor stuck der den kvelden. Generelt også en dårlig opplevelse av marinaen; ikke var det strøm, ikke var det vann som gikk an å drikke, ei heller do/dusj. Da føler man at man ikke får mye for 30£ natta!