22.08.16 Ria de Arousa (Og flueinvasjon!)

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Mon 22 Aug 2016 20:09
Posisjon 42:33.477N 8:52.488W

Muros - Illa Vionta - Illa de Arousa (Ria de Arousa)

For en dag! Men først, litt om gårskveldens invasjon. Utover ettermiddagen synes vi det begynte å bli litt vel mange fluer ombord... Etterhvert så mange at vi såvidt hæla å være nede i båten..! Og ikke fikk vi dem ut heller. Vi googlet oss frem til forskjellige kjerringråd, uten at noen tilsynelatende hjalp nevneverdig. Etter middag, kaffe og litt spill ute i cockpit lurte vi oss ned utrustet med sammenkrøllede blader, i mangel av fluesmekkere, og banka løs. Fluene var tydelig mye slappere og tregere nå i mørket og på kvelden, så suksessraten ble høy. Her er et bilde av Thomas sin fangst etter drøye 20 min, ca 60 stk.
Image
Vi tok vel drøye 100 før vi la oss, og følte det kun kunne være et par tre fluer igjen. I dag morges var skuffelsen stor etter at sikkert et tredvetalls nye fluer var å finne. Men vi banka løs og utover dagen tok vi gode 50 til. Nå, i skrivende stund, kan det rapporteres om null fluer!

Men over til det andre. Vi begynte tidlig med avreise fra bukta vi lå i inn til Muros igjen for å fylle diesel. Her er selvsagt ikke diesel tilgjengelig annet enn på hverdager og utenom siestatid, altså sånn røffly 9-13 og 16-20. Uansett, i fravær av vind ble det tre timer motring ned til Ria de Arousa. Der var vi rundt lunsjtider og fant oss en fantastisk liten øy og ligge på svai ved for å spise. Image
Illa de Vionta, anbefales! 

Vi heiste etterhvert seil i ettermiddag brisen og lenset inn til Illa Arousa. Etter boka skulle dette være en travel spansk turistlandsby, men her er det ikke mye annet liv enn de få lokale. Men trivelig nok. Vi har leid sykler for i morgen, og skal saumfare området for lokale vingårder! 

Nå har vi nytet en god middag ombord i kveldssolen :)
Image
Image