23.02.17 Iles des Saintes, Guadeloupe

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Sat 25 Feb 2017 18:49
Posisjon 15:51.945N 61:35.482W

Prince Rupert Bay, Dominica - Iles des Saintes, Guadeloupe
Vi har hatt noen fantastiske dager på Dominica, men også noen svært slitsomme netter i bukta der. På dagene har vi blant annet gått en lang tur med Hakuna Matata rundt nordsiden av øya hvor vi fikk plukket med oss sekkene fulle av kokosnøtter, mango og soursop. I tillegg så vi masse bananer som ikke var modne og mye kakaoplanter. Vi var en kveld på barbecue med alle langturseilerne som organiseres hver søndag og onsdag, vi var på båttur opp Indian River sammen med Mosaikk, Hakuna Matata og Buna Luna med ekstratur på plantasjen innerst i elva, vi var over på nordøst siden og besøkte en bitteliten sjokoladefabrikk med en skogstur inn til et fossefall og badekulp og siste dagen var litt mer avslapping med kun en tur til Fort Shirly.

De to første nettene gikk bra, men så begynte moroa. Tredje kvelden hadde det lagt seg en katamaran rett ved oss som vi kom altfor nærme og vi måtte bakke oss unna to ganger ila natten. Jeg tilbragte hele natta i cockpit i halvsøvne.. Andre natta (vi hadde flyttet oss til bøye) hadde vinden dreid på vest og sjøen stod for fullt inn i bukta så alle båtene rulla så fælt som jeg aldri har sett før, og tredje kvelden begynte vi å gå på grunn på den bøya vi hadde tatt dagen før så vi måtte flytte oss ut på anker. Men der lå vi heldigvis helt rolig og fikk en fin nattesøvn.

Seilasen opp til de små øyene sør for Guadeloupe var rolig og fin og været flott. Gleder oss til å utforske her noen dager.