25.06.17 Statusrapport

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Sun 25 Jun 2017 12:06
Dato: søndag 25. juni 2017
Klokkeslett: 12:00 LT / 12:00 UTC
Posisjon: 41:17.62N 22:58.79W
Tid underveis: 1d 22h 30min
------------------------------------
Vind: 2-5m/s TWD 270gr. Mye variasjon opp og ned
Sjø: Så å si helt flatt vann
Himmel: Delvis overskyet, fint vær. Sola varmer bra. Short+t-shorte-vær
Barometer: 1024
Luft-/Sjøtemp: 24 / 18
Sikt: Svært god
COG: Ca 025
SOG: Ca 4,5-5 kts
------------------------------------
Utseilt o/grunn: 255 nm (28 %)
Vanndist: 263 nm
DTD: 661 nm
Total distanse: 916 nm
Samlet omvei over grunn: 14 nm (1,6 %)
Samlet strømpåv. +mot/-med: 8 nm/0,2 kts (3 %)
Samlet framdrift for motor: 1d 20h 20min (95 %)
TTD (på VMG12H): 4d 22h
ETA (Lokal tid): Fredag 30.06.17 kl 12:00
------------------------------------
VMG12H: 5,6 kts (67 nm)
STW12H: 5,7 kts
LOG24H: 137 nm
LOG24H totalt gj.snitt: 132 nm
SOG totalt gj.snitt: 5,7 kts
------------------------------------
Seilføring: Kl 09:50 får vi endelig litt vind til å heise seilene, ca 5-6m/s! Så da ble det alle kluter, stor, fokk og hardvindsfokk.
Kommentar: Vi hadde bra bør en times tid, men så har det begynt å løye litt igjen, nede i 2-3m/s igjen og seilene begynner å slå en del. Håper det tar seg opp igjen! Går litt høyt for å få vinden tvers og maksimere båtfart. Reparasjonen av duogen-akslingen ser bra ut og vi lader med den så lenge vi holder mer enn 5,5kts båtfart:)
------------------------------------
Tanker fra forrige døgn, Lørdag 24.6.2017, Dag 2

Espen:
En varm dag og havet har ligget helt I ro og blank som et speil. Vi har slappet av, sovet en del, solt oss og mottra fremover I trofast tempo. Ingen fisk I dag. Det ble nybakte brød og egg og bacon til frokost, bakte poteter med hamburger til lunsj, og mac'n'cheese til kvelds. Litt trøtt, så sover mye. Frykten for å kollidere med sovende hval er noe dempet, etter et helt døgn uten å se noen. Så vi diskuterer om hvalen liker seg best på grunnere vann? Typ opp til 500m som er der vi har sett hval? Nå er det jo ca 3000 m, så det utgjør jo en forskjell…??
------------------------------------

Karoline:
En meget rolig dag. Jeg var ganske trøtt, egentlig hele dagen, så jeg har sovet mye. Vakta mi på dagen bestod av soling, lesing av bok og litt yoga. Det er jo ingen problem å lage mat, eller noe for det er jo såvidt bølger. Det er jo litt behagelig at man kan ha det slik på sjøen og, men nå har vi hatt to dager som har vært slik, så nå trenger vi litt vind. Men alle har det bra, ingen er sjøsyke og man har tid til å lese og gjøre slike ting som blir litt vanskelig med bølger.

Jeg håper jo fortsatt at det lavtrykket som skulle bli så sterkt på onsdag/torsdag, ikke blir så sterkt alikevel, slik at vi kan seile til England. Jeg har jo vært forberedt på at dette er vår siste lange etappe. Men må vi til Spania så må vi og da har vi jo enda en "lang" etappe igjen, som det er veldig usikkert når vi kan seile pga vinden. Vi kan jo ikke akkurat ha nordavind da…. Så jeg krysser fingra for at vindstyrken som er meldt dropper, slik at vi får fin vind til England.
------------------------------------

Jorunn:
Vi startet dagen med å se sola stige opp fra horisonten som en glødende kule, veldig vakkert! Etter et par timer søvn på morgenkvisten, sto jeg opp til egg og bacon til frokost, og nok en fin og rolig dag. Vi ble enige om at vi kunne endre på vaktsystemet slik at alle (inkl. meg) er alene på vakt siden forholdene er så rolige som de er. Jeg har brukt dagen til å lese bok på papir, bok på mobil og høre på lydbok, avhengig av lysforhold, interesse og konsentrasjonsevne. Det ble i overkant mye sol på meg i løpet av dagen, så måtte søke tilflukt innendørs etterhvert. Utpå ettermiddagen ante vi et lite håp om at vinden skulle øke, men det ble aldri noe av. Krysser fingrene for mer vind i morgen!
------------------------------------