31.05.17 Statusrapport 8

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Wed 31 May 2017 13:05
Dato: onsdag 31. mai 2017
Klokkeslett: 12:00 LT / 13:00 UTC
Posisjon 35:06.3N 40:29.1W
Tid underveis: 7d 17h 40min

Vind nå: 9-11m/s TWD 225
Sjø: 1,5m svell fra SSV. Relativt mye rulling
Himmel: Overskyet, antydning til blå himmel i nord.
Barometer: 1020
Luft-/Sjøtemp: 25 / 19
Sikt: Middels god

COG: 086
SOG: Ca 7 kts
Vanndist: 1301 nm
Utseilt o/grunn: 1270 nm (68 %)
DTD: 609 nm
Total distanse: 1879 nm
Samlet omvei over grunn: 80 nm (4,4 %)
Samlet strømpåv. +mot/-med: 31 nm/0,2 kts (2 %)
TTD (på VMG12H): 4d 0h
ETA (Lokal tid): 04.06.17 Ettermiddag

LOG24H: 172 nm
VMG12H: 6,3 kts (76 nm)
BSP avg: 7 kts
Samlet framdrift for motor: 0d 0h 0min (0 %)
Seilføring: Ett rev i stor samt hardvindsfokk, AWA 130
Kommentar: Grå og trist dag egentlig, men fin vind. Innetid på mye av mannskapet. Hatt noen regndråper også. Skal få motvind i kveld og ligger an til noen dager med kryss. Kurrant det, så lenge sjøen er rolig, så det skal bli spennende å se.

Tanker fra forrige døgn, Tirsdag 30.05.17, Dag 8

Espen:
Har av en eller annen grunn sovet veldig dårlig den siste natta. Man føler liksom at man ikke har fått et eneste minutt med søvn, selv om det trolig ikke helt stemmer. Trøtt var jeg I alle fall, så jeg brukte hele formiddagen også på å forsøke og sove. Var fine og rolige forhold og god bør, så de andre klarte oppgaven med å få Marlene fremover uten problemer.

Et par containerskip som har passert oss innenfor 2nm I dag, og vi gjorde et lite forsøk på å finne ut av hva det koster å frakte en container fra A til B på disse skipene. Den store usikkerheten lå I dieselforbruket pr time på disse skipene. Det er antakelig noe helt vanvittig mye..?!

Fortsatt trøtt på nattevakta. Vinden er stabil 10-12 m/s AWA 100 gr og det fosser fremover I 7-8 kts uten at jeg trenger å gjøre noe som helst, så prøver å sove så mye som mulig, men med alarm hvert 20. minutt. Null måne dessverre, for det er skikkelig tungt og tett skydekke med regnbyger både her og der…

Karoline:
I dag har det vært en sløv dag. På dagskiftet mitt lot jeg Arne styre og vi bare slappa av på dekk I finværet. De siste to dagene har jeg vært litt små-sjøsyk, men I dag kjente jeg ingenting og det var deilig. Jeg blir jo litt ekstra sliten når jeg blir sjøsyk og den skal visst aldri forsvinne heller. Nå tar jeg plaster også og det skal jeg ta hele veien over, men for det kjenner jeg det når det er mye sjø og jeg skal kokkelere.

Nå på nattskiftet mitt er vinden begynt å øke litt igjen. Vi seiler med et rev I storen og hardvindsfokk. Vi får vinden på tvers og seiler I 7-8 knop. Så det går jo fortsatt unna! Nå er jeg veldig trøtt og veldig klar for å ha vaktbytte med Espen kl 00.00. ZzzzzZzzz

Frédérik:
De siste 24 timene har jeg gått ca. 300 skritt I følge klokka mi. Jeg vil tro at det er ca. så mange jeg har gått per dag den siste uka. Dette er fryktelig lite.. men tatt I betrakning at båten er ca. 12,5m og ca. halve båten blir ikke noe særlig brukt (på dekk er det seil, I båten er det bod/oppbevaring) så gir jo dette tallet mening.

Rolig seiling I dag, med lite sjø og greit nok med vind. Tror alle fikk slappet godt I dag etter de krevende dagene vi har hatt. Vi fikk besøk av delfiner I dag og I ca. 2 minutter. Det var av arten spotted dolphins, altså med prikker. Vi klappa og hoia var gang en av hoppet ut av vannet.

Kristian:
Enda en rolig dag på sjøen. Tempoet er alikevel greit og vi har gjør stort sett 6-7 nm pr. time, som er litt lavere enn vi har gjort tidligere. Sola var litt mer med oss i dag, så da var det frem med solkremen.

Ellers er det noe kaldere om dagen. Det kan nok hende det kjennes kaldere ut enn det er, siden vi har vinden mer fra siden nå enn de første dagene. Nå er det hvertfall bukse og genser/jakke som gjelder om nettene.

Espen mente at i dag burde det bli fisk (visstnok bedre tempo for dette i dag), men det var det ingen fisk som mente, så til middag laget Karoline spaghetti med bacon +++. Kveldsmat ble da også uten fisk, men vi har mye forskjellig hermetikk, så mat blir det uansett. I dag ble det da fransk pølsegryte, med ekstra hermetiske pølser og påfyll av tomatbønner. Denne gangen også uten søl.