30.05.17 Statusrapport 7

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Tue 30 May 2017 13:11
Dato: tirsdag 30. mai 2017
Klokkeslett: 12:00 LT / 13:00 UTC
Posisjon 34:57.53N 43:40.3W
Tid underveis: 6d 17h 40min

Vind nå: 5-9m/s TWD 210-230. Veldig varierende nå for tiden..
Sjø: 1-1,5m VSV. Helt ok
Himmel: Overskyet tett skydekke. Noen spredte byger
Barometer: 1022
Luft-/Sjøtemp: 25 / 19
Sikt: Middels god

COG: 090-095
SOG: Ca 6-7 knop. Har hatt en del motstrøm i dag, opptil 1,5kts
Vanndist: 1129 nm
Utseilt o/grunn: 1111 nm (59 %)
DTD: 759 nm
Total distanse: 1870 nm
Samlet omvei over grunn: 71 nm (3,9 %)
Samlet strømpåv. +mot/-med: 18 nm/0,1 kts (2 %)
TTD (på VMG12H): 6d 21h
ETA (Lokal tid): 05.06.17 Kveld

LOG24H: 164 nm
VMG12H: 4,6 kts (55 nm) Nå får vi håpe vi kan holde nesa mer rett mot mål, så denne går opp!
BSP avg: 7 kts
Samlet framdrift for motor: 0d 0h 0min (0 %)
Seilføring: Alle kluter oppe; full stor, full fokk og hardvindsfokk. AWA 100 gr
Kommentar: Nå er vi nede på 35N! Vinden har løyet gradvis gjennom natten, men tatt seg litt tilbake i morges. Alle kluter oppe siden 06. Venter på mer vind i ettermiddag/kveld, og så blir det vel litt rare forhold onsdag kveld/torsdag. Får se hvordan det utvikler seg.

Tanker fra forrige døgn, Mandag 29.05.17, Dag 7

Espen:
Herremin for en travel dag! Vi våknet til rolige og bedagelige forhold, og det var veldig hyggelig med tanke på dagen I forveien.. Vi tok ut et rev og hadde en periode doble forseil for å få litt boatspeed. Grunnet vår sørlige kurs fikk vi vinden inn tvers, og det er egentlig optimalt. Vinden tok seg opp et hakk, så vi rulla inn den ytterste fokka, og beholdt god båtfart. Slik stod vi hele dagen og langt ut I natten. Det ble vasking av det meste, så plutselig var det middag, så plutselig ble det kaffe og kake for å feire halvveis, og så plutselig var det på tide og legge seg litt nedpå før en skulle opp til natteskiftet. Nå skal det sies at dagen var en time kortere også I og med at vi stilte klokken igjen…

Nå I natt er det første gangen jeg ser månen på hele denne turen. Nå står den rett I vest, alstå bak oss, ser ut som en sigd og er oransj som en appelsin. Stjernene har begynt å titte frem igjen, men et par små, smale skyer slører til bildet. Månen er på vei ned, kl 00:57 er den alt borte. Den er visst 20% og økende, så det skal bli fint med mer og mer nattelys I nettene fremover.

Karoline:
I dag har det vært den store vaskedagen. Siden det har vært litt roligere I dag enn I går så fikk vi gjort litt mer ombord. Hele båten er vasket både ute og inne. Topp innsats alle sammen!! Alle ombord er vasket, og det trengtes! Sengetøy er skiftet og alt vått er forsøkt tørket. Det er ganske fuktig ombord nå da det jo er kaldere I lufta og I vannet, samt at vi seiler med vinden tvers. Vi prvøde å sole oss litt I dag, og det var vel mer litt tyning, hehe.

Den der vinden som skulle løye, har ikke løyet enda, men det er betraktelig mye mindre enn I går, men vi gjør fortsatt 7 knop I snitt. I dag ble det ordenlig middag, kylling og ovnstekte grønnsaker og poteter. Det var godt, til avveksling fra real turmat. Real turmat er helt greit, men ordentlig mat er bedre! Til kvelds lagde rusten arme ridder etter litt kaos på kjøkkenet. Han kommer vel til å ha mareritt om arme riddere I natt stakkar. Hehe :p

Frédérik:
I nattvakta, I 04:30 tiden, løynet plutselig vinden. Det ble heeelt stille utpå der. Vannligvis hører man allltid noe vind og noe seil. Men I kveld ble helt stille. I tillegg kom det litt tåke foran båten som forsterket denne litt lugubre stemningen. Og ikke nok med det, det lynet flere ganger I himmelen mot sørøst. Det manglet bare å se to store øyne komme så vidt over vannoverflaten av et eller annet sjømonster. 15 min senere var tåka borte, det stoppet å lyne, vinden kom tilbake og jeg kunne se stjernehimmelen igjen.

Ellers har dagen gått veldig fort, alle var våkne på dagtid så det ble en veldig sosial dag som toppet seg med kaffe og kake for å markere at vi har seilt halvveis.

Kristian:
Ganske rolig dag i dag, stor kontrast fra i går. Karoline bakte kake for å feire at vi var halvveis til Azorene.

Da det var min tur til å passe roret til kvelden, tok været seg litt opp igjen og det var et par timer med ganske god fart og morsom seiling (I alle fall for meg, Frederik fikk ikke sove så mye tror jeg). Det var bra med vind og litt bølger, så det gynget nok litt mer enn vanlig. I tillegg sprutet det såpass mye vann opp på dekk at jeg måtte lukke lukene en periode.

Etter en bra kveldsøkt, gikk jeg over til å lage kveldsmat. Arme riddere var det noen som hadde lyst på. Det gikk bra lenge, helt til Karoline og jeg bestemte at det måtte lages mer. Siden jeg ikke hadde bollen i vasken, gikk det vel som det måtte til slutt, med halvfull bolle. En bølge dyttet meg ut av balanse nok til at jeg måtte støtte meg på benken. Det eneste problemet var at jeg lente meg der bollen stod, og plutselig var det røre på benken og gulvet. Typisk at det var vaskedag, så dette var egentlig vasket tidligere på dagen, til ingen nytte. Karoline hjalp heldigvis til med litt (egentlig mesteparten) vasking, takk for det :)

Da maten endelig var ferdig, og rotet ryddet og vasket, så smakte det i det minste arme riddere av resultatet.

Så forresten delfin denne kvelden også, bare en denne gangen. Og ingen fisk i dag heller.


------------------------------------
S/Y Marlene
blog.mailasail.com/marlene