26.07.16 Caledonia canal dag 2

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Tue 26 Jul 2016 18:45
Posisjon 56:54.903N 004:59.385W

Gairlochy, Loch Lochy 
I dag har vi fortsatt videre nedover kanalen, og passert den høyeste loch'en. Framdriften bestemmes i stor grad av tempoet i slusene. Er det mange båter tar det tid om man må vente på neste runde. Men selve operasjonene går veldig bra. Vi har blitt veldig gode på håndtering av tau og fendring :) Lockmasterene er veldig hyggelige og vi har blitt veldig gode på vhf! Pål har også fått rollen som radio operator, en rolle han tar på strak, "skotsk" arm! Dessverre mønstrer Pål av i morgen i Fort William. 

Været har vært skotsk.. Særlig i dag. Da har vi hatt mye regn. Og motvind. I går hadde vi veldig vekslende vær med sol og yr om hverandre. 

Autopiloten har vi fått til å fungere. En lekkasje dryppet rett ned på elektronikken til autopilotboksen. Etter tetting av den, tørking av koblinger og rekkeklemmer, samt vulktape og vannbeskyttelse av boksen er AP back in business. Dynamoen fungere fortsatt ikke. Det har den ikke gjort siden dag 2 over Nordsjøen. Ny dynamo er nær ved å vente på oss i Belfast. Der har vi avtalt pick up med en Marina. Ny girspak er også bestilt til Ardfern i nærheten Oban. Vi har funnet ut at vi også kommer til å gå gjennom Crinan kanalen, nå som vi er blitt så gode på kanalfart!