30.07.16 Herlig slør til Belfast

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Sat 30 Jul 2016 23:13
Posisjon 54:39.903N 5:40.406W

Ardfern - Bangor Marina 
Fra en reservedel til en annen, i Bangor ligger vår nye dynamo og venter på oss! Vi har nemlig ikke hatt lading siden dag 2 over Nordsjøen.. Så vi har vært relativt avhengige av å få ligge på landstrøm i ny og ne. Seilasen ned hit i dag har vært helt fantastisk! Vi har unnagjort 95nm på 15 timer, og hadde til tider 3 knop medstrøm rund Mull of Kintyre. Det er en del av North Channel, og her gjelder det å beregne strømmer og komme hit på rett tidspunkt. Vi gjorde leksa vår godt. Aksepterte å ha noe motstrøm i starten, for å få destod mer medstrøm etterpå. Vi traff spikeren på hodet:) 

Etter at vi kom fram fikk vi lære at Paloma har hatt motorhavari og måtte avbryte seilasen mot Isle of Man og endte i Larne ved Belfast ved hjelp av den lokale Redningsskøyta, og at Hakuna Matata også valgte og ende opp her, dog på frivillig grunnlag. 

I morgen bruker vi dagen på å reparere dynamo og diverse andre greier. Blir nok liggende her til mandag.