17.01.17 Soufrière, Malgretoute, St Lucia

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Tue 17 Jan 2017 17:45
Posisjon 13:50.633N 61:3.805W

Admiralty Bay, Bequia - Soufrière, St Lucia
Lang dag i dag. Vi hadde en 50nm lang etappe foran oss så vi var oppe 0530 og ankeret var ombord en time senere. Vi seilte straks ut fra Bequia nordover på det som ble en fin men skarp kryss i 10-12 m/s. Sjøen var ikke så altfor galt da St Vincent gir mye le. Bak St Vincent var det som så ofte helt vindstille. 1030 forlot vi nordspissen av St Vincent og bega oss ut på de siste 30nm over "fjorden" til St Lucia. Det ble en del røffere med vind opp i 14m/s fortsatt skarp kryss og stamping mot 1-2m stor sjø. Slitsomt. Roa seg noe ved passert halvveis. Vi seilte for det meste på hardvindsfokka og 2 rev i store'n men det ble egentlig litt for lite power til å overvinne de største bølgene. Så motoren hjalp oss tidvis fremover sa det gikk som saktest. På det verste var det opp mot 2 knop sidestrøm så vi bomma med glans på st Lucia og måtte derfor slå oss tilbake på et leg som tok 1,5 timer eller 13nm ca..
Vel i havn, på bøye riktignok, nå her. I morgen blir det sightseeing til vulkanen, fossefallene og med bath :)