26.09.16 Endelig Peniche!

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Mon 26 Sep 2016 19:19

Posisjon 39:21.112N 9:22.590W               

 

Figueira da Foz – Peniche

Vi hadde ikke mye vi skulle gjøre i Figueira, så kvart over åtte var vi ute av  marinaen med kurs videre mot Peniche. Nok en dag med 10m/s nordavind, men en god del mer sjø i dag enn i går. Vi seilte bra unna med full stor og litt over halve fokka. Med hele fokka stod den å slo så fælt på grunn av båtens store bevgelser i bølgene for den kom til tider godt i le av storen. Men med litt innrulla forsvant det problemet med en gang. VI holdt god fart, og surfet av gårde jevnt 7,5-8,5 knop, 10,5 på det mesteJ

 

Peniche er en litt værutsatt marina, selv om den ligger på lesiden. Vinden slår rett over land, og særlig i dag hvor det blåser såpass mye. Vi skal gjøre noen forsøk på å surfe her. Og om pakken til Baiona ankommer snart, leier vi en bil herfra og kjører opp og henter den.

 

I kveld er det vafler og kosJ