12.08.16 Biscaya : check!

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Sat 13 Aug 2016 15:12
Posisjon 43:22.069N 008:23.789W
Dublin - La Coruna, 3 døgn 22 timer, 640nm
Seilasen var fantastisk bra, nydelig nordvest slør i to døgn, før det ble vindstille på torsdag på dagtid. På kvelden kom vinden igjen, denne gang fra øst. Den tok seg opp til litt mye på fredag, oppe i 10-13 m/s jevnt, men vi hadde optimal seilføring med hardvindsfokka på kutterstaget og 2 rev i store'n. Da gjorde vi 7-8 knop gjennom vannet, men vi hadde jevnt i hele de siste to døgnene 1,5 knop motstrøm! Trolig forårsaket av bølgene. Så det arbeidet litt frustrerende å se at vi bare gjorde 6 knop over grunn.  Bølgene ble i en periode på 8 timer ganske store. Innimellom en vegg av hav foran oss! Men vi det løya fredag kveld og vi fikk en flott slør inn mot land da. Alle var nok litt slitne etter fredagen og etter skiftordningen. Vi gikk 3 timer på 5 timer av, og så hadde vi rullerende overlapp, slik at når du kom på skift stod du en time sammen med personen som har skiftet før seg, deretter en time aleine, før neste mann kom på og man stod sammen en time til. Det funket veldig bra, men på fredagen var det ingen som ville stå helt alene så da gikk vi over til 3 timer på 3 timer av. Funka greit i og med at det var så kort igjen. Men det var også litt slitsomt.. :) det var ganske mye delfiner og oppleve, samt ved flere anledninger så vi store hvaler, større enn båten, som blåste strore geysirer opp av vannet rett ved oss. 

Hanne og Thomas er veldig hyggelige og ha ombord, og veldig rutinerte seilere, så det praktiske ombord har fungert smertefritt. Nå har vi fått vaska hele båten ned, og er klare for å nye litt byliv i La Coruna!