27.07.16 Siste dag i Caledonia og for Pål

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Wed 27 Jul 2016 18:27
Posisjon 56:50.539N 005:07.288W

Corpach Sealock 
I dag har vi klart å forflytte oss hele 7nm på 10 timer..! 12 sluser har vært dagens oppgave, og det tar tid. Samtidig gjelder det å være litt 'hyggelig frampå' for å sikre seg plass inn i slusene. Det er litt kamp om plassen kan man si, og enkelte burde aldri hatt båt... Nå gjenstår kun den siste ut i havet. Det ble sendt på ettermiddagen og vi valgte derfor å ligge innafor her i kveld. Været er fortsatt delvis grått og regn, delvis litt opphold, men det er utrolig vakkert her og absolutt verdt opplevelsen selv om vi har mye klær på oss. 

I dag har vi også måtte si farvel til Pål som har vært med oss fra Inverness. Vi har alle sammen storkost oss gjennom kanalen, og som 'radio operator' har Pål fått lære både det ene og det andre om livet ombord. Vi fikk en veldig god middag på to stjernes restaurant Russell's ved det "kjente" stedet Gairlochy. Takk for glade og gode stunder disse dagene, Pål! 

Dagene framover blir å komme seg nedover mot Belfast. Vi tar trolig en kort stop i Oban, men ellers må vi se andre været litt. Blir spennende med mye tidevann på denne siden også. Det er vel kanskje ikke høyde som er det største problemet, men strømmene inn og ut av de lange, tynne strendene og fjordene.