13.03.17 English Harbour, Antigua

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Mon 13 Mar 2017 17:47
Posisjon 17:0.178N 61:45.563W

Deshaies, Guadeloupe - English Harbour, Antigua
Så etter en hel uke værfaste i Deshaies, og siste dagen fast fordi Karoline hadde feber, kunne vi endelig seile over til Antigua! Vi gikk ikke gjort veldig mye denne uken, det har stort sett bøtta ned eller blåst noe helt vanvittig, så det ble mye innetid med å se på film og serier. Black Sails ruller over skjermen episode etter episode! Men vi fikk oss et par turer inn på land, blant annet på den botaniske hagen, samt et par restaurant besøk. Smekk fullt av båter i bukta, og såklart alltid noen som ligger for nærme.

Seilasen i dag var frisk, 8-10m/s på tvers i ganske stor sjø. Ingen regn bare sol:) vi Hadde god suksess med full stor og hardvindsfokka og gjorde jevn 8knop siste halvdelen da vinden ble litt mer rom. Skarp kryss i starten nemlig.
Nå ligger vi på svai her på en måte vi aldri har gjort før..: bauanker ute og tau inn til land fra hekken! Ca 50m. Og det er akkurat en halvmeter med vann under kjølen på lavvann. Men vi svinger i hvertfall ikke for det er et problem i denne havna!
Og så skal vi bort på middag til Numa i kveld:):)