10.07.17 Engelske kanal

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Mon 10 Jul 2017 11:59
Kl 1400 CET Posisjon 50:04.4N 000:51.0W

Vi jobber oss gradvis innover kanalen, og har nå fint føre med 8-10m/s vestavind. Det går tidvis i 9-10 knop over grunn når vi har medstrøm, tidvis i 2-3 knop når vi har motstrøm. Sistnevnte er ganske irriterende. Fart gjennom vannet ligger på rundt 5-8knop. Sola skinner for oss nå, og det er deilig og varmt. Leser bok i short og tskjorte.

I går kveld lagde Karoline nachos til kveld, og i dag diska hun opp med speilegg, baguett og croissant til frokost. I dag blir det min tur til å stå for matlagingen, så får se hva det blir. Vi går 4-5-6 timers vakter av og på. Har som mål å nå Boulogne Sur Mer, eller i bestefall komme oss gjennom Dover strait før været snur på onsdag morgen. I den farten vi har holdt til nå ligger det godt an til å komme oss gjennom. Men der gjelder det virkelig også å treffe tidevannet rett vei. Ca 100nm igjen til Boulogne Sur Mer.

Foreløpig er ikke skipstrafikken noe problem, da alle går i samme retning. Ingen mobildekning her ute, så vi bruker mail/satelitt.

Fair winds!

------------------------------------
S/Y Marlene
blog.mailasail.com/marlene