05.11.16 Tar turen til Las Palmas for ARC-preparations!

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Sun 6 Nov 2016 09:48

Posisjon 28:07.63N 15:25.515W

 

Santa Cruz de Tenerife – Las Palmas, Gran Canaria

Vi er svært fornøyde med oppholdet i Santa Cruz. Har fått bunkra det meste av tørrvarer og drikkevarer fra Carrefour som kjørte alt hel ned på brygga hvor båten lå, samt at vi fikk vært litt kulturelle med symfoniorkester-konsert i auditoriet her borte. Flott stemning!

 

I dag har vi satt snuta mot Las Palmas. ARC+ båtene, som reiser via Kapp Verde, har avreise i morgen, og vi tenkte vi ville få med oss den starten, samt ønske de vi kjenner god reise over. Selv er det to uker til vi skal reise, men vi har litt mer forberedelser vi skal gjøre, samt at det er en del opplegg og program som skjer her i las palmas for deltarkerne.

 

På turen over fikk vi skikkelig napp på snøret! Et stort beist av en dorado/gullmakrell dro fort ut flere titalls meter på snella! Vi begynte å jobbe den sakte innover, og justerte bremsen gradvis, men fisken var sterk, og fiskern (skippern..) trolig litt for utålmodig med å avansere, så etter å ha gradvis strammet bremsen litt etter litt, tok fisken – som nå ikke var mer en 20 meter bak båten – et taktisk dykk ned i vannet og motstanden på snøret økte betraktelig, så mye faktisk at snøre røk…!! ☹☹ Det var utrolig surt, for det hadde allerede utartet seg til å bli en skikkelig kamp! Vi vet ikke helt hvor stor den var, men den så ut til å være over 70cm lang, og tipper 4-5 kg?

 

Dette skal vi i alle fall prøve mer av! Men først, bytte snøre og kjøpe flere kroker. Vi har forsøkt flere typer nå, og den raskeste suksess-raten har vi på rosa og hvite blekkspruter med øyne og sølvglitter!