07.03.17 Deshaies, Guadeloupe

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Tue 7 Mar 2017 13:48
Posisjon 16:18.535N 61:48.026W

Pigeon Island - Deshaies, Guadeloupe
Pigeon Island skal være veldig fint og snorkle da det er en nasjonalpark rundt øyene der ute. Men været er slik at det tar seg visst opp i dagene som kommer og allerede i går kveld blåste det 15m/s i bukta der. Vi lå veldig greit så lenge vinden var stabil, men det ble noen veldig rare strømmer og vindkast fra flere hold, og det medførte at båtene plutselig lå alle veier og da endte vi opp veldig nærme han sure fra New Zealand... Så vi valgte og flytte oss. For nattesøvnen sin skyld... Det var mørkt på kvelden men nok til at vi så båtene rundt oss, og med god hjelp fra radaren posisjonerte vi oss greit.

Men vi synes ikke det var noe særlig egnet sted å ligge i enda mer vind så i dag reiste vi 1,5 time lenger opp kysten til Deshaies. Det blåste alt fra 2 til 16 m/s på turen opp... Her i bukta er det smekkfullt av båter og også ganske trangt, men håper vindene er mer stabile så alle ligger ca samme vei i alle fall.. Vi får nå se. Ser ikke ut til at det er noe særlig værvindu til å komme seg over til Antigua før til helgen. Men skal vel rekke det før pappa kommer på besøk!