04.08.16 Endelig på sjøen igjen!

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Thu 4 Aug 2016 21:44
Posisjon 53:20.645N 6:13.004W

Bangor, Belfast, NI - Poolbeg, Dublin, IRL 
Vi har blitt liggende fire døgn i Bangor for å fikse diverse saker, med delvis hell. Dynamo ok (2 stk..!), autopilot ikke ok. I går fikk vi endelig tid til å være litt turister i Belfast også, og fikk med oss Titanic museet. Tidenes beste museum?!

I dag begynte vi 0530 ut av havna for å få med oss de riktige tidevannsstrømmene og satte kursen rett mot Dublin. Distanse 90nm, planlagt tid 15 timer. Det legges en veldig flott seilas, en time motring midtveis grunnet lite vind, ellers seiling hele veien, rom kryss 5-6 m/s VSV. Vi ankom Dublin 2015. Vi gikk 1 times skiftrotasjon fra ca 07 til 15. Det er utrolig deilig og få slappet av og sovet litt, og bytte på og passe på ute. Været i dag var preget av byger, men de holdt seg stort sett rundt oss, for vi fikk ingen av dem rett over oss. Derimot fine gløtt av sol. 

En periode jeg ligger nede og sover hører jeg plutselig Karoline skrike for full hals "Espen! Hval! Uæææ" Og mer av frykt enn av beundring..:-/ Jeg iler opp og får se et svært, belgsvart og såpeglatt beist med ryggfinne dykke ned i vannet igjen kanskje en liten båtlengde fra oss..! Håper den ikke treffer!!! I ettertid tror vi at det må ha vært en spekkhogger. Diger var den i alle fall, trolig så stor som båten. Vi så aldri mer til den igjen. Ellers så vi ved flere anledninger delfiner igjen :) 

Innkjøringa inn til Dublin er relativt trafikkert av store lasteskip. Vi kallte opp havnevakta og fikk kurrante instrukser på how to proceed. Nå ligger vi så langt inn man kan komme uten å passere noen bruer. Hakuna Matata er på vei inn i kveld de også, tre-fire timer bak oss.