16.08.16 Ut av Coruña

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Tue 16 Aug 2016 13:19
Posisjon 43:19.175N 8:48.223W

Tre herlige dager har vi tilbragt i A Coruña! Vi har fått oppleve mye av byen, samt at i går reiste vi med toget til Santiago de Compostela. Der tok vi turen innom den berømte katedralen, og i tillegg gikk en pilgrimstur videre derfra til Negreira. Den var en fin men lang gåtur på 21 km. 

Vi hadde bestemt oss for å reise videre fra A Coruña i dag, etter å ha tatt i mot Paloma og Hakuna Matata i går kveld som hadde krysset Biscaya over fra Brest. Hanne og Thomas stod for handling av matvarer fra markedet i byen, Karoline ordna med klær og domestics, Espen forsøkte å feilsøke på telefon sammen med Navytech status på Autopiloten. Alt dette medførte at vi ikke kom oss av gårde før klokka ble kvart over to på ettermiddagen, og grunnet et forsøk på å krysse oss ut av Coruña-fjorden i 3-4 m/s, og med mye vekslende vindstyrker og -retninger, rakk vi ikke å komme oss inn til Carme /Laxe riaen som var planen. Løsningen ble å ligge på svai innenfor moloen ved Malpica, en heller lite interessant fiskerlandsby med tidenes største molo. Natta ble også ganske gyngete av svell som kom inn utover nattetimene.