24.05.17 Statusrapport 1

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Wed 24 May 2017 15:12
Dato: onsdag 24. mai 2017
Klokkeslett: 12:00 LC / 15:00 UTC
Posisjon 33:31.67N 62:18.26W
Tid underveis: 0d 19h 40min

Vind nå: 8-10 m/s TWD 214
Sjø: 0,5-1m bølger fra SV
Himmel: Opphold, litt tilslørte skyer høyt opp
Barometer: 1021
Luft-/Sjøtemp: 27 / 21
Sikt: Svært god

COG: 058
SOG: Ca 7 kts
Vanndist: 140 nm
Utseilt o/grunn: 140 nm (8 %)
DTD: 1661 nm
Total distanse: 1801 nm
Samlet omvei over grunn: 2 nm (0,1 %)
Samlet strømpåv. +mot/-med: 0 nm/0 kts (0 %)
TTD (på VMG12H): 9d 15h
ETA (Lokal tid): 03.06.17 Tidlig morgen (Noe optimistisk om denne farten holder helt inn..)

LOG24H: 171 nm
VMG12H: 7,2 kts (86 nm)
BSP avg: 7,1 kts
Samlet framdrift for motor: 0d 0h 0min (0 %)
Seilføring: Full stor og fokk, AWA 120gr STB
Kommentar: Fått en drømmestart. Håper vi klarer å holde oss i vinden i dagene fremover!

Tanker fra forrige døgn, Tirsdag 23.5.2017, Dag 1

Espen:
Dagen før Bermudas nasjonaldag er vi altså klare til å forlate dette mellomstoppet vårt, og Asorene venter. Vi fikk 6 dager på denne flotte øya, og det gikk relativt slag I slag. Vi går glipp av morgendagens fest, men værvinduet er lovende og vi vil benytte oss av det. Mye fint å se, alt er på stell, rent, ryddig og pent, men også veldig dyrt. Vi lå hele tiden I St Georges, men fikk et par turer med buss og ferge til resten av øya, blant annet hovedstaden Hamilton og Roayl Naval Dockyard, hvor sistnevnte er stedet der Americas Cup båtene holder på nå I forberedelse til racet som starter 26.5. Gøy å se båtene på vannet foile avgårde I 30-40 knop!

VI brukte formiddagen I dag på å transformere Marlene til havseilas. Det innebærer å rydde om på "boden" vår, gjøre klar sjøkøyer, handle og gjøre klar mat, vaske oss og båt, gjøre klar seil og rigg, samt bunkre diesel og vann. Deretter sa vi hadet til vennene våre I Buna Luna og Svea før vi dura bort på customs-brygga, fikk sjekket oss ut, avklarte rute og ETA med Bermuda Radio før vi heiste seil inne I lagunen og satte kursen ut mot havet! Herlig å være underveis igjen!

Det ble noen timer med dagslys før kvelden kom. Sola gikk ned ca 21, og 2130 kom de første stjernene frem. Vi er 2 på vakt hele tiden nå I starten. Alle forsøker og sove når man ikke selv er på vakt, og det er litt tungt I starten, som det alltid er før vi kommer oss inn I systemet. Det er merkbart kaldere på havet denne gang, og vi kler på oss ullsokker, bukse, genser og vindjakke I nattetimene. Dyner ligger redd opp I alle senger. Vinden har vært veldig bra å ha med å gjøre de første 12 timene, vi får den inn rett aktenfor tvers AWA 90-120 grader og morilden spraker rundt oss I det vi fosser østover med en liten nordlig touch på kursen. Kristian og Frederik har vist stor interesse for hele opplegget, og de lærer mye og fort om alt sammen. Alle hadde nok litt nerver I det vi satte ut, men det kommer til å roe seg utover morgendagen når roen på havet senker seg over oss! Vi håper på godt føre fremover - og fair winds til oss:)

Karoline:
Da er vi atter I gang. Bermuda var veldig fint, men ikke et sted å dra til om man ikke vil bruke mange penger… Det føltes som et stoppested på veien til Europa og jeg tror vel egentlig at jeg ikke føler vi er fremme før vi er kommet til England, selv om vi planlegger å være I ca to uker på Asorene.

Det var digg å komme seg på sjøen igjen. Og nå med nytt crew. Kristian og Frederik viser stor interesse og jeg tror dette skal gå veldig bra :)

Selv om vi nettopp var på langseilas og inne I et vaktsystem, må man alltid begynne på igjen, så da pleier jeg å være trøtt de første to-tre dagene og så går det bra :)

Nå suser vi avgårde og har veldig bra vind og fart, det er motiverende!


Frédérik:
C'est parti!
Da er vi altså I gang med etappen. Vi tenker å bruke 13 til 15 dager for overfarten mellom Bermuda og Horta I Azorene. Turen med fly fra Trondheim til Bermuda tok ca. ett døgn til sammen. Det setter ting I perspektiv!
Et seillas på ca. 2 uker innebærer at turen må forbedres nøye og det føles som om Espen og Karo har full kontroll på hva som skal gjøres etter nærmere ett år på sjøen.

De dagene på Bermuda brukte jeg stort sett til smøre meg med solkrem da denne bleikfisken hadde ikke sett mye til solen det siste året. I redsel for å gå tomt for solkrem kjøpte jeg en ny tube på Bermuda med solfaktor 55 (!). Men jeg tror de bruker en annen skala for styrke fordi jeg ble solbrent der jeg bruke denne kremen, haha.

Jeg fikk styre båten litt I går før sola gikk ned, men etterhvert satt vi på autopiloten som gjør en meget bra jobb med å ta med oss dit vi skal og som krever at vi kan bare følge med I ny og ned og ellers stirre på stjernehimmelen.

So far so good!

Kristian:
Da var første dagen med seiling over. Den neste starter for min del litt før kl. 0400, forhåpentligvis med klar stjernehimmel og soloppgang.

Frem til nå har vi bodd i båten I St. Georges på Bermuda, I ganske rolige forhold, uten problemer. Karoline og Espen har gått gjennom rutiner osv. som gjelder på båten, så Frederik og jeg vet hva som er lov og ikke og hvordan en del ting fungerer. Resten får vi se på senere.

Avreisen ble utsatt ca 1 dag I forhold til planen, for å vente på bedre vær, og det ser ut til at det betalte seg med en gang. Så langt ser det ut til å bli en fin tur over Atlanteren, med grei fart og relativt rolig sjø nå i starten og alle sammen ser frem til fortsettelsen.