19.08.16 Spanias verdens ende

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Fri 19 Aug 2016 14:18
Posisjon 42:54.655N 9:15.524W

Camariñas - Finisterre 
I dag har vi rundet Cabo Finisterre, verdens ende på spansk, Spanias vestligste punkt, og tuppen på Costa da Morte - dødskysten - i strålende sol og havblikk. Vi fikk seilet en liten time ut av Camariñas, strålende forhold, men vinden løyet etterhvert. Gårsdagen gikk med på å forberede fiskeutstyret til å fange tunfisk, så Nygaard var nå endelig skikkelig motivert på å fange en storfisk! Med spesialsluk lånt av Johnny på jobben, blank snøre som fortom og rett på lina på havfiskestanga, skulle det nå bli andre boller. Alt etter sirlige oppskrifter i boka vi har ombord om hvordan gjøre det the professional way. Selv om sluken, som ligger å vaker i overflaten 20-30 meter bak båten i 6-7 knop skapte enorm interesse blant alle sjøfuglene, uteble tunfisken for denne gang. 

Fyret ut på tuppen ved Finisterre er endepunktet på pilgrimsturen fra Pamplona via Santiago de Compostela. Over 800km. I og med at vi gikk deler av turen ved Santiago, var det derfor litt stas å komme ut hit til siste etappe. Byen er liten, men med en god del liv, særlig grunnet alle backpackere som gjerne stopper innom et av alle herbergene.

Vi møtte også en annen norsk båt på svai her, Pomona, med Lars fra Tønsberg. Veldig trivelig kar som jeg hadde en god samtale med på kvelden ombord i båten hans. 

I morgen bærer et videre ned mot Muros :)