17.04.17 Nattseilas til Virgin Gorda, BVI

Marlene
Karoline Stagrum Eknes og Espen Nygaard
Mon 17 Apr 2017 17:52
Posisjon 18:30.197N 64:22.207W

Marigot, St Martin - Vixen Point, Virgin Gorda, BVI
Etter en lang og slitsom dag igår 16/4 i en svært urolig Anse de Marigot satte vi seil 1845, like før sollyset var borte. Etappen over var på 80nm, og værmeldingen melder ØNØ 9-10m/s og tett skydekke, men økende vind på mandag og ikke minkende før sent tirsdag og onsdag. Så vi bestemte oss for å dra. Lei st martin uansett!

Det ble en heidundrende rask nattseilas. Vi snittet på 7,7 knop og kom frem før morgenlyset..! Det var ikke helt planen, for det er alltid dritt å komme frem i mørket. Men vi hadde flott stjernehimmel og masse lys fra en 80% måne, så det var ikke noe problem. Turen tok 10,5 timer fra anker til anker, og det var bra! Vi kosta forbi to seilbåter underveis, ellers lite hendelser. Autopiloten styrte utmerket hele veien over, og Karoline og jeg tok 2 timers vakter om hverandre.

Nå må vi ta en liten hvil igjen..