Dagen som forsvant

Ronja
Jan Morten Ruud
Tue 8 Jun 2010 05:33

Hei alle sammen,

Undervies til Tonga så passerte vi datolinja, og da flyttes klokka 23 timer frem, så alle om bord på Ronja fikk ikke med seg søndag 6 juni 2010. Synd det ikke var noen om bord som hadde bursdag den 6 juni, det ville blitt en morsom diskusjon – hva man skulle gjøre med bursdagsfesten.

Ellers så kom vi frem til Tonga, mandag 7 juni, etter å ha justert for tiden over. Tonga består av 100 og noen og sytti øyer – der er omtrent som å kjøre i den norske skjærgården, bare litt varmere og klarere vann. Vårt første stopp er Neiafu på Vavau. På innsjekkings brygga ligger allerede Dreamcatcher, Crazy Horse og Wild Tigris og venter på Customs, Imigration og Health. Stor er gleden til de andre når de finner ut vi (det var skipperen) som har heist opp feil gjesteflagg. Oppe sammen med q-flagget hang flagget til Vanuatu. Under mange kommentarer fra side båtene blir flagget endret til det rette. For nok høre den der en stund tenker jeg. Først kom customs, og han gjorde et greit inntrykk. Så kom imigration og health. De klagde en stund på at det var så varmt i dag – vi synes egentlig ikke det (det var i grunn helt normalt).  Så kom det – de lurte på om de ikke kunne få en øl eller en drink. Vi hostet opp en øl og en rom og cola. Heldighvis så fikk vi dem ut rett føre de var gått tomme. De fortsatte til neste WARC båt, hvor det samme skjedde. Litt utpå dagen kunne de knapt gå, og de hadde da begynt å spørre etter en eller to flasker med rom eller gin som de kunne ta med seg.

Vel ute fra innsjekkingen så hadde WARC allerede ordnet med moringer, så vi ble anvist rett til en bøye hvor det bare var å knyte seg fast. Siden var det rett inn på den lokale seilerbaren og treffe de andre World ARC seilerne.

Senere på kvelden var det prize giving party, hvor World ARC delte ut forskjellige priser for overfarten fra Bora Bora via Suvarow, Niue og så Tonga. Det ble en kort kveld for kapteinen, som gikk å la seg rett etter middagen. De andre om bord hadde en strålende aften, skal vi dømme etter hvor lenge de sov dagen etter.

Her er alt bra, og en stor hilsen til dere alle fra oss på Ronja