Livet på den andre siden

Ronja
Jan Morten Ruud
Thu 17 Dec 2009 15:47
Coordinates:   N14.04.46, W60.56.94
 
Etter en uke i Caribeean har vi endelig tid til og skrive en logg. Unnskyld til alle som har ventet.
Det er temmelig slitsomt å seile i 17 dager uten stopp.
Det betyr 17 netter med mindre enn 6 timer søvn. 68 måltider forberedt i skråstilling og spist med matbollen i fanget. Pluss at du aldri vet når neste bølge kommer rullende og river det du driver med ned av benken.
Under dekk har du ingen kontroll på sjøgang og bølger. Så hvorfor dro vi da??!! I vår lille seilbåt over havet?
Vi hadde 17 nydelige stjerneklare netter , dog noen med squalls innimellom. Vi hadde 17 soloppganger og nedganger - spektakulære opplevelser. Vi hadde mange hyggelige oppkallinger på vhfen med andre seilere som lurte på hvordan det gikk med oss. Vi hadde gitarspill og sang med kaffe og merk nybakt sjokoladekake. Bare det var god nok grunn for enkelte av mannskapet og være med. Yatzykonkurranse og hyggelige samtaler både på natt og dagtid. Alikevel var det aller beste velkomsten på Rodney Bay onsdag formiddag. Vi visste at mange av våre venner fra Las Palmas allerede hadde kommet og tenkte lite på det før målgang. Vi var mer interessert i å komme oss på land, så stor var overraskelsen når Mads fra Go Beyond kom på vhfen rett etter målgang og annonserte at han sto på brygga med champange. Når vi kjørte inn mot bryggeplassen vår sto folk i båten og hoiet og klappet. Kronen på verket var når alle våre venner både norske og utenlandske sto på brygga og tok oss i mot. Vi følte oss som virkelige helter. Det var en fantastisk opplevelse. Dagene går usannsynlig fort her i Rodney bay. Vi har selvfølgelig vasket og klargjort båten etter 17 dager ute. Beachparty, middager ute og tur på stranden er også noen av  tingene som får dagene til å gå. Vi har også seilt en liten tur til Marigot Bay en liten perle bare 2 timer seiling herfra. Det er vanskelig å tenke seg at det snart er jul , for her er det fortsatt sommer og vi kan bade og sole oss.
Ja, ja en annerledes jul blir det ihvertfall.
Så alle dere der hjemme som koser seg med stearinlys, juletre og peisskos send en liten tanke til oss på Ronja her i karibeean.
Vibeke

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image