Vilamoura - bading, shopping og kopling av landstrøm

Ronja
Jan Morten Ruud
Wed 9 Sep 2009 21:53

Coordinates:   W08.16.010, N37.05.048

 

Onsdag morgen - fint vær som vanlig. Nå har vi ikke hatt regn på en måned - nesten så vi begynner å savne en forfriskende regnskur.

Det blir ofte litt dårlig lukt inne i marinaene nedover her. Marinaene er enten lagt opp langs en eksisterende elv, eller de er gravet ut som et hull langsmed kysten. Uansett, så blir det dårlig sirkulasjon av sjøvann som gjør at det lukter litt råttent vann her og der. Nå var det springflo for noen dager tilbake og det hjalp en god del. En annen ting, mygg har vi nesten ikke merket nedover. Det har vært en eller to havner som myggen har dukket frem, men ellers så har dette så langt ikke vært noen plage i det hele tatt.

 

Ofte er stikkontakten på brygga større en den vi har i Norge (Norge er en 16 Amp kontakt, her nede er det neste alltid 32 Amp kontakter), og i havnen her hadde de ikke overgang som vi kunne låne, noe de har hatt på alle havnene nedover til hit. I dag måtte vi derfor ut å kjøpe nødvendige kontakter og ledning for å lage en egen overgang.

 

Etter gjennomført skole med barna, nå også for Stian, så dro vi alle inn på hotellet som Kirsti, Ole Harald og lille Kaisa hadde rom på. Hotellet, Tivoli Hotel & Resorts er et av de fineste (5 stjernes) og ligger langs stranden med helt supre fasiliteter med svømmebasseng, badesenger, sofaer ….

 

Fortsatt store bølger fra dønninger langs stranden, men flagget var gult så strendene var ikke stengt. Etter å ha badet en stund så får man teken på det hele, når man skal kaste seg ut i vannet og raskt svømme ut fra brenningene helts innerst. Den viktigste timingen er dog når man skal opp igjen. Da må man passe på at man ikke får en stor brytende bølge rasende over seg akkurat i det man er på vei opp. Vannet er rundt 24-25 grader så det er ikke noe problem å ligge å duve ute der til det kommer en luke blant dønningene som man kan seile inn på.

Det fullt med liv å røre på kvelden og senere ut over natten. I dag kjøpte far inn ny kolleksjon av kortermede trøyer. Betydelig billigere en i Norge. Snorre og Stian bruker en god tid for seg selv rundt om kring i byen, noe det ser ut som at de trives med – de maser i hvert fall mer og mer om å få stikke av gårde på egenhånd. Sent i ettermiddag kom det inn en Norsk seilbåt til, får ta en prat med dem i løpet av morgen dagen.

Holder oversikt over de andre båtene vi har blitt kjent med gjennom deres logger og web-sider. Ser at Escape nå har kommet seg over Biscaya, skal bli hyggelig å treffe dem etter hvert nedover her. Mio ligger i Cadiz og venter på oss. Vi skal først bruke all den tiden vi har sammen med familien som er på besøk her nede ut uken.

Jan Morten