Brest ... Biscaya neste

Ronja
Jan Morten Ruud
Wed 22 Jul 2009 22:35
Coordinates:   W04.29.290, N48.22.723
    
Endelig i Brest, veien hit tok en god del lenger tid en planlagt. Mye dårlig vær med sammenhengende S-SW har er årsaken til dette.
Været er fortsatt ganske dårlig. Kaldt, rundt en 15-18 grader, untatt når sola stikker frem, da blir det godt og varmt.
 
 
Turen fra Trebeurden ble litt av hvert. Vi skulle rundt tre ganske guffne odder (ikke sånne små Nesodder, men sånne Lista odder) hvor det går sterk strømmer med tidvannet hvor det bygger seg opp krappe og store bølger med litt vind. Den første ble som den ikke skulle bli. Da fikk vi en serie med kraftige rengbyger med 12-14 ms rett i mot. Det ble en ganske humpete og utrivelig time rundt. De to andre oddene gikk det bedre med, da hadde vinden løyet betydelig. Dette med strøm er en prøvelse. Det er kjenpefint når du har den med, men etter ca 6 timer så snur den og du får den i mot. Det er direkte demotiverende og bare komme fremover i 3-4 knop. I dag var det ekstra ille. Helt på slutten av turen inn mot Brest så hadde vi 2,5 Nm igjen. De tar normalt ca 20 minutter. Vi brukte 1,5 timer i kraftig motstrøm og brytende sjø. Vi kom frem til havna i Brest 22:30.
 
Nå er det ankerdram, litt mat og siden skal vi gå til køys.
 
I morgen kommer Jeanneau på besøk for å se gjennom motoren, den er fotsatt ikke helt 100% med hensynt til at det går varm. Vi får se om de kan få noe orden på det.
 
Jan Morten