Guernsey

Ronja
Jan Morten Ruud
Thu 16 Jul 2009 19:51
Coordinates:   E01.37.305, N49.27.345
    
Sto opp kl. 2.45 for og reise mot Brest. Tidevannet og strømmen er særlig sterk her i denne delen av den engelske kanalen , og alle vi har snakket med sier det er viktig at vi får strømmen med oss og ikke mot oss. Derfor reiste vi ut fra havnen så grytidlig, og det var vel en 5-6 båter som dro samtidig med oss.
Vi reiste avgårde med kurs mot Brest. Etter ca. 1 times tur hørte vi på værmeldingen at det var meldt 14-17sm vind i løpet av dagen. Vi var ganske raske til å beslutte og gå til Guersney- en av kanaløyene. Vi hadde hørt mye positivt om denne øya og det var jo på veien til Brest så.
Når vi ankom Guersney gikk vi inn mot havnen, og det eneste vi så var mange lokale bøyer med mange lokale båter. Vi ble litt rådville , men da kom Harbourmasteren kjørende med gummijolla si og anviste plass på en flytebrygge som ikke var festet i land. Det visste vi, for båten vår er for dyp for havnen.
Vi var strålende fornøyde. Vi inntok en frokost med egg og bacon - det var nydelig.
Etter et par timer soving for de to eldste var vi klare for  å innta byen.
Det er en koselig by ikke ulik Isle of Wight, og vi var klar for en shoppingtur. Jentene fikk handlet litt av hvert og vi hadde en koselig kveld i båten .
Vibeke