Scuter ulykke

Ronja
Jan Morten Ruud
Mon 24 May 2010 22:03

Position: 21:12.28S, 159:47.10W

 

Mandag - den store shopping dagen. Etter å ha sovet litt lengre en vanlig, ble det frokost inne på en liten koselig cafe rett ved båten. Kafeen har masse sjarm og atmosfære, og drives av tre eldre damer. Maten var kjempegod og rimelig, ingen dårlig kombinasjon det der. Etter å ha fått planlagt dagen så var det klart at alle skulle rundt om kring i byen med forskjellig gjøremål, klippe seg, finne ditt og finne datt. Skipperen hadde fått tak i en liten tankbil som leverte diesel, som han avtalte skulle komme kl. 13:00, så han ble igjen i båten og fikset litt der.

 

Rett føre Vibeke, Snorre og Vilde skulle dra av gårde kom Donal fra A Lady og lurte på om Snorre ville være med på en scuter tur rundt øya. Som spurt som gjort, de føk av gårde.

 

Etter å ha ventet på tankbilen frem til 15:00 ble det ganske klart at han av en eller annen grunn ikke kom, han må purres opp i løpet av morgen dagen.

 

Utpå ettermiddagen ved 4 tiden, kom Snorre gående på veien. Vi spurte når han hadde kommet tilbake og det var da vi fikk vite at de hadde gått rundt med skuteren. De hadde kjørt opp en bratt bakke for å se på et fossefall, og på veien ned hadde de sklidd på sand. Heldigvis hadde de veldig liten fart (trillet ned i fri), men de skled allikevel ut og Donald føk over skuteren og Snorre videre over ham. Snorre skrubbet opp kneet sitt, men Donald traff en stein med hodet og fikk et stygt kutt i hodet. Det ble etter hvert klart at Donald ikke var i stand til å kjøre videre, og ble liggende på bakken. Snorre så et hus litt lenger oppe i veien og gikk opp dit for å ringe etter hjelp. Damen der var veldig hyggelig, men hun husket ikke adressen sin og hadde heller ikke telefon ???? Ned igjen til Donal, som fortsatt lå på bakken, bevist, men forslått. Etter en stund så kom det en annen skuter med to personer på. Han ene var en legestudent og sa at de bare fikk bli værende der de var, så skulle han få tak i en ambulanse. Etter en stund så kom det en ambulanse, som tok med seg Donal og Snorre til sykehuset. Snorre fikk renset og bandasjert kneet, fikk en sprøyte mot tyfus og ble satt på antibiotika. Donal ble liggende på sykehuset over natten for observasjon. Dette var rapporten vi fikk fra Snorre når han siden hadde gått fra sykehuset og til båten, som er noen gode 3-4 km.

 

Skipperen på A Lady, Steven, reiste senere på ettermiddagen opp og besøkte Donal. Han kom tilbake med bilder. Gutta på A Lady har det ganske gøy med hverandre, og nå var Stevens store mulighet til å få hengt ut Donal ordentlig på bloggen. Blir spennende å se vinklingen på det. Uansett, bildene av Donal så litt mer alvorlig ut en hva vi hadde forestilt oss. Han hadde bandasje rundt hele hodet, som var tydelig rød av blod her og der. I tillegg hadde han stor krage rundt nakken. Vi skal opp å besøke ham i morgen for se hvordan det står til. Håper det ikke er noe som gjør at han ikke kan seile videre på A Lady.

Så var det gebursdags fest for Mike på Jeanneus. Alle båtene (5 stykker) var invitert over på båten deres – en stor katamaran. Der ble en kjempehyggelig kveld som vi avsluttet på stedets Indiske restaurant.

Ellers så har vi et ganske omfattende front område som passerer rett syd for oss, så været har begynt å bli dårligere. Vi forventer å få middelssterke nordlige vinder i natt, noe som er helt utenfor den pre dominerende vindretningen her nede, men helt normalt når slike frontsystemer passerer lenger syd.

Vi blir nok værende her til fredag, føre vi setter kursen for Niue.

 

Hilsen alle oss på Ronja